Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistenter sommarvikariat som kan bidra till livsviktig förändring

Arbetsplatsbeskrivning

Rebecka /Ekebylund har två enheter, Rebecka på Färingsö och Ekebylund i Rosersberg. Målgruppen är kvinnor med alkohol-, narkotika- och/eller läkemedelsmissbruk, ibland i kombination med psykisk störning och behov av viss omvårdnad.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu behandlingsassistenter till sommarvikariat men även timanställda till SiS LVM-hem Rebecka/Ekebylund på enhet Ekebylund i Rosersberg. Enhet Ekebylund har vi två avdelningar en låsbar och en öppen där vi tar emot vuxna kvinnor med en missbruksproblematik. Bland våra klienter kan samsjukligheten vara hög samt att det kan finnas behov av viss omsorg. På avdelningarna deltar du i den dagliga verksamheten med allt vad det innebär. Där är du med och skapar en stabil, trygg och omvårdande miljö genom att vara en bra och trygg förebild för våra klienter. I vårt uppdrag ligger att ge klienterna drogfri tid samt att motivera kvinnorna till vidare vård. Vi jobbar med att bygga trygga relationer men arbetar också med utvalda och väl fungerande behandlingsmetoder. Arbetsuppgifterna varierar och en viktig del är att göra vistelsen hos oss så meningsfull som möjligt där du antingen kan vara på avdelningen, åka på resa eller vara behjälplig med praktiska göromål. Även viss dokumentation ingår i arbetsuppgifterna. På avdelningen erbjuds enskilda samtal, gruppverksamhet, utredningar samt viss fysisk aktivitet mm. Vi arbetar utifrån våra värdeord, Respekt, Omtanke och Tydlighet, gentemot både klienter och kollegor.

Kvalifikationer

Du som kommer och arbetar hos oss är lyhörd och har ett stort intresse av att arbeta med kvinnor som har en missbruksproblematik. Du är en varm och empatisk person och har en grundmurad positiv människosyn. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du har en god samarbetsförmåga och ett flexibelt förhållningssätt. Du har behandlingsassistent- eller socialpedagogutbildning alternativt undersköterskeutbildning. Även annan av arbetsgivaren bedömd likvärdig utbildning som exempelvis utbildning inom beteendevetenskap eller studerande inom detta område kan vara aktuell. Du bör ha god förmåga att utrycka dig i tal och skrift. Erfarenhet inom missbruk/psykiatri samt av målgruppen är meriterande. Körkort sedan minst två år är ett krav. Tillgång till egen bil behövs då det är svårt att ta sig till enheten med kommunala färdmedel.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Timavlönad Efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-22 Referensnummer: 2.9.1-2832-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Ann-Sofie Gisslén
Avdelningsföreståndare
010-453 25 51
Laila Linde
Seko
010-4532520

Marjo Luodelahti
Avdelningsföreståndare
010-453 25 41
Linda Majonen
Saco
010-4532514

Per Börgesson
OFR
010-4532542Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.