Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Sundbo söker institutionschef

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Sundbo utanför Fagersta tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att bedriva vård för ungdomar med särskilda vårdbehov och tar emot pojkar som har dömts till sluten ungdomsvård (LSU).

Arbetsbeskrivning

Som institutionschef har du verksamhets-, budget- och personalansvar för institutionen. Vid institutionen finns en biträdande institutionschef, en rektor samt sex avdelningsföreståndare. Du är direkt underställd verksamhetsdirektören för SiS Ungdomsvård norr och ingår tillsammans med övriga institutionschefer i dennes ledningsgrupp. Vi söker dig som: • har uppnått goda resultat i ett utvecklingsinriktat arbete • vill driva en händelserik verksamhet med ordning och reda som ett motto • kan bidra med engagemang och energi i vår samhällsviktiga verksamhet.

Kvalifikationer

• Du ska inneha akademisk examen med minst 180 hp inom samhälls- och beteendevetenskap, eller annan inriktning som tillsammans med arbetserfarenhet bedöms relevant för tjänsten. • Du ska ha flerårig chefserfarenhet med budget- och personalansvar • Du har mycket goda kunskaper i svenska språket • Du är en relationsbyggare och skicklig kommunikatör • Stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper. Meriterande: • Det är meriterande om du varit chef inom statlig verksamhet • Erfarenhet av indirekt ledarskap, dvs erfarenhet av att leda verksamheten genom de direkta cheferna • Erfarenhet från verksamhet som bedriver vård och behandling.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2020-11-04 Referensnummer: 2.9.1-5042-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Robert Stenbom
Verksamhetsdirektör norr
010-453 43 21
Henrik Isgren
SACO


Mikael Vuopio
OFR/ST


Mika Erkkonen
SEKO
010-453 52 12


Övrigt

Övrigt: SiS ungdomshem Sundbo har i uppdrag att bedriva vård och behandling för ungdomar som placerats av socialtjänsten med stöd av lagen om vård av unga (LVU) och har också platser avsedda för ungdomar som dömts till sluten ungdomsvård (LSU). Institutionen har sex avdelningar med plats för totalt 39 pojkar. Målgruppen är icke skolpliktiga pojkar. Inom institutionen finns en skola samt en hälso- och sjukvårdsorganisation som båda ingår i institutionschefens ansvarsområde. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och pga en kraftig underrepresentation av kvinnor på denna befattning ser vi gärna kvinnor som sökande. Anställningsform: Tillsvidare. Provanställning tillämpas. Omfattning: Heltid. Tillträde: Enligt överenskommelse. I denna rekrytering samarbetar vi med Randstad i Uppsala. Kontaktperson är Martin Winrow, 072-553 07 92. Om Randstad: Hösten 2016 bytte Proffice namn till Randstad. Med över 600 000 anställda i omkring 40 länder är Randstad världens näst största företag inom rekrytering och bemanning. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Sista ansökningsdag är den 4 november 2020. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.