Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Timvikarie som vill göra skillnad

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Fagared har plats för 59 pojkar och flickor i åldern 16-21 år omhändertagna enligt LVU eller dömda till LSU. Fem av våra avdelningar ligger i Lindome 2 mil söder om Göteborg, en i Göteborgs stad och två i Marks kommun i Öxnevalla, Horred.

Arbetsbeskrivning

Vi söker timvikarier, behandlingsassistenter och nattvak, till vår centrala vikariepool. I ditt arbete kommer du att motivera människor till nya och mindre destruktiva sätt att leva. Du kommer jobba med att bygga trygga relationer och att motivera till förändring. Målet med ditt uppdrag är att skapa hopp, framåtrörelse och meningsfullhet i livssituationer som stukats av psykosociala problem, utanförskap och missbruk. Det är ett tufft och utmanande men också roligt arbete. Du arbetar i ett team av engagerade kollegor och med er samlade kompetens har ni möjlighet att nå bra resultat. Vi arbetar utifrån våra värdeord; Respekt, Omtanke och Tydlighet.

Kvalifikationer

Vi Söker dig som är en gränssättande, varm och empatisk person och som drivs av en stark inre glöd att tro på att förändring är möjlig och att förändring skapas i mötet med andra människor. Att du är en kollega som delar med dig av din kunskap och på så sätt bidrar till vi-känslan på SiS är andra egenskaper som gör dig intressant. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt, nedtrappande och tydligt sätt. Meriterande om du har lämplig utbildningsbakgrund, Högskole- eller YH-utbildning, inom socialt arbete. B-körkort krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Timavlönad

Ansökan

Ansök senast: 2020-12-06 Referensnummer: 2.9.1-5929-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Börge Skotnes
Samordnare
0104536306
Stefan Hasselfors
Seko-SiS
0104536429

Jonny Staal
OFR
0104536307

Catharina Wikehult
Saco
0104536404


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vi kommer intervjua löpande och vandelprövning görs på alla nyanställningar inom myndigheten.