Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Legitimerad psykolog sökes för statlig anställning.

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Björkbacken ligger i Bergsjön i Göteborg. Vi tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik och psykisk ohälsa med inslag av kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vill du möta tuffa utmaningar, utveckla dig i ditt yrke och ingå i en organisation där din kompetens verkligen värdesätts? Då ska du arbeta som psykolog hos oss. Ungdomar och klienter på Björkbacken vårdas med stöd av tvång och det är vår uppgift att motivera till nya, mindre destruktiva, sätt att leva. SiS vård och behandling grundar sig på ett respektfullt bemötande och på evidensbaserade metoder. På SiS ungdomshem Björkbacken kommer du att arbeta med att utreda placerade ungdomar, göra risk- och behovsbedömningar, bedriva individuell behandling, metod- och ärendehandledning av personal samt vara en viktig spelare med övriga i behandlingsteamet runt den unge. Du ingår i ett HSL-team bestående av ytterligare två psykologer, en sjuksköterska och en barn- och ungdomspsykiatriker. Du samarbetar med flera andra yrkeskategorier såsom behandlingsassistenter, lärare och socionomer. Du kommer att ges goda möjligheter till kompetensutveckling genom olika påbyggnadsutbildningar med relevans för verksamheten samt extern handledning. Som statligt anställd kommer du även att erbjudas utökat antal semesterdagar, generös friskvård, viss ersättning vid läkarbesök, etc. Arbetsuppgifter: •Medverka i planering och utveckling av vård, behandling och utredningsinsatser •Psykologbedömningar, psykologutredningar samt neuropsykologiska bedömningar •Utföra strukturerade riskbedömningar •Individuell psykoterapeutisk behandling •Ärendehandledning av avdelningspersonal och lärare •Konsultation, handledning och utbildning riktat mot personalgrupper

Kvalifikationer

Vi söker dig som är leg. psykolog och har ett gediget intresse för och erfarenhet av följande områden: • Utredning och behandling av ungdomar med beteende- och känslomässiga behov • Klinisk testmetodik, inkluderande neuropsykologiska bedömningar • Du skall kunna arbeta självständigt och ta eget ansvar Du har förmågan att snabbt sätta dig in i olika frågeställningar, är en mål- och resultatinriktad person med ett öppet och prestigelöst förhållningssätt som har lätt för att samarbeta med kollegor, ungdomar och deras familj. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du kommer ingå i ett utredningsteam med andra professioner och det är därför viktigt att du har förmåga att arbeta tvärprofessionellt. Meriterande är om du har: • Erfarenhet av neuropsykologiska utredningar och andra kliniska testinstrument som t.ex. YLS-CMI och ADOS. • Erfarenhet av arbete med socialt utsatta barn och ungdomar • Erfarenhet av arbete i låsta miljöer och med klienter med utagerande och/eller självskadebeteende.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning tillämpas. Under ansökningstiden kommer intervjuer att ske fortlöpande.

Ansökan

Ansök senast: 2020-07-20 Referensnummer: 2.9.1-2877-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Fredrick Asare
Biträdande Institutionschef
0104533302
Rickard Svenningsson
OFR - Lokalt ombud
010-4533320

Björn Clementsson
Psykolog
010-4533355
Denise Al Reshan
SACO - Lokalt ombud
010-4533369Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.