Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Biträdande avdelningsföreståndare till SiS ungdomshem Klarälvsgården

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Klarälvsgården tar emot pojkar i åldern 16-20 år med kriminalitet och psykosociala problem. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med ett utökat behov av psykiatriska insatser.

Arbetsbeskrivning

Som biträdande avdelningsföreståndare är du avdelningens spindel i nätet och du kommer att leda det operativa arbetet på avdelningen. Uppgifterna kommer att omfatta planering och styrning för att säkerställa att de dagliga uppgifterna utförs av hög kvalité och på ett säkert sätt. Du kommer genomföra behandling, riskbedömningar och följa upp ungdomarnas vård. Du kommer dokumentera insatserna samt agera stöd åt och handleda dina kollegor. Utöver det så kommer du samverka med bland institutionens psykolog, sjuksköterska och pedagoger. Du kommer att agera larmledare och vara en av dem som leder insatsen när hotfulla eller våldsamma situationer uppstår. Du kommer även ingå teamet som utbildar våra medarbetare i vårt konflikthanteringssystem. Du ingår du i institutionens chefsberedskap, vilket innebär att du träder i institutionschefs ställe under kvällar och helger enligt ett rullande schema. Du ingår även i institutionens krisgruppen.

Kvalifikationer

• Akademisk examen minst 180 hp inom juridik eller samhälls- och beteendevetenskap eller motsvarande. • Flerårig erfarenhet av arbete inom kriminalvård, socialtjänst, vård och behandling eller motsvarande samt vitsordad lämplighet för ledarskap. • Mycket goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. • B-körkort.. Meriterande • Erfarenhet av myndighetsutövande. • Utbildning inom och erfarenhet av att bedriva behandling. Personliga egenskaper Som person ser vi att du är trygg och tydlig, att du är kommunikativ, involverande, lyhörd och har ett högt säkerhetsmedvetande. Ditt förhållningssätt genomsyras av struktur, engagemang och beslutsamhet. Du uppvisar goda förmågor i att vara flexibel och stresstålig. Uppdraget kräver ett gott samarbete både inom institutionen och med våra samarbetspartners. Du har en prestigelös inställning, utövar ett moget ledarskap och bygger upp goda professionella relationer.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2022-07-10 Referensnummer: A1078432 - Kopia
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Jonathan Eliasson
Institutionschef
0104535601
Henrik Isgren
SACO
010 435 56 26

Johan Collin
ST
0104535621

Pia Gullarbergs
SEKO
010 - 453 56 21


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här