Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistenter till avdelning Trollebo, SiS Ungdomshem Långanäs

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Långanäs tar emot icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vår avdelning Trollebo vänder sig till särskilt vårdkrävande ungdomar och behandlingsuppdrag. Avdelningen har plats för 4 ungdomar som alla bor i eget boende. Vi arbetar för att våra ungdomar, trots att de vistas hos oss under tvångslagstiftning, uppmuntras till och upplever att de har valmöjligheter och kan påverka sin egen utveckling. SiS ungdomshem Långanäs ligger beläget straxt utanför Eksjö i Småland. Tjänsten hos oss innebär behandlingsarbete av ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, beteendeproblematik och trauma. Tillsammans arbetar vi med ungdomarna för att nå en positiv utveckling och ett gott mående. I arbetsuppgifterna ingår att stötta ungdomarna genom att erbjuda en förutsägbar miljö samt att motivera ungdomarna att klara vardagliga aktiviteter och skolgång. I många fall arbetar vi kombinerat med behandling och habilitering. Vi lär ungdomarna att leva med sina funktionsnedsättningar och hjälper dem hitta rätt verktyg för att klara vardagen. Då ungdomarna befinner sig i någon form av kris krävs det att du är intresserad av dem, lyhörd och uppvisar ett gott bemötande och omhändertagande. I din roll hos oss arbetar du nära ungdomarna och tillämpar lågaffektivt bemötande och förtydligande pedagogik. I arbetsuppgifterna ingår även att säkerställa en god kommunikation och trygghet i teamarbetet, då du arbetar nära dina kollegor. Kanske har du ett intresse för dokumentation eller erfarenhet sedan innan inom uppgiften? Då kan det i din roll ingå ett utökat ansvar för denna del i det team du jobbar med. Har du istället erfarenhet och eller utbildning inom arbete med bildstöd har du även där möjlighet för ett utökat ansvar inom den arbetsuppgiften mot det team du jobbar med. Du kommer också ha kontakter med andra roller inom och utanför Långanäs, såsom lärare, psykolog, läkare, sjuksköterskor, vårdnadshavare och socialtjänst. I samband med att du påbörjar din anställning kommer du få ett gediget introduktionsprogram där vi lägger stor vikt vid säkerhetsaspekterna i arbetet.

Kvalifikationer

Du som söker tjänsten har minst två års eftergymnasial behandlingsutbildning alternativt högskoleutbildning mot socionom eller arbetsterapeut. Det är också önskvärt att du har utbildning inom neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, lågaffektivt bemötande och bildstöd, men det är inget krav. Vidare måste du ha goda kunskaper i det svenska språket, såväl muntligt som skriftligt samt kunskaper inom journalföring och IT. Körkort är ett krav. Som person är du trygg och stabil med självinsikt. Du tar ansvar, planerar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samtidigt som du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du skiljer på det personliga och det professionella och förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen. Vidare samarbetar du bra med andra människor genom att lyssna och kommunicera på ett tydligt sätt samt genom att lösa konflikter på ett konstruktivt sätt. Empatiskt förmåga och pedagogisk insikt är också något som faller sig naturligt för dig där du enkelt sätter dig in i någon annans perspektiv och förmedlar ditt budskap anpassat efter vem som är mottagaren. Hos oss måste du också ha en god förmåga och vilja att följa fattade beslut. Då du kommer arbeta nära andra medarbetare och våra ungdomar så kommer vi lägga mycket stor vikt vid den personliga lämpligheten. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar därför alla sökande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning .

Ansökan

Ansök senast: 2020-05-31 Referensnummer: 2.9.1-2344-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 3 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Charlotta Nordmark
Avdelningsföreståndare
010-4533671
Andreas Bardh
Saco
010-4533600

Håkan Karlsson
OFR
010-4533600

Catarina Strandberg
SEKO
010-4533600


Övrigt

Övrigt: Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.