Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Elevassistent sökes till skola på SiS ungdomshem Rebecka

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Rebecka tar emot icke skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Rebecka består av fem enheter: en särskild förstärkt avd., en utrednings-, en låsbar och en öppen behandlingsavdelning samt skola. Vi söker nu en elevassistent till vår skola. Som elevassistent arbetar du med placerade ungdomar från samtliga fyra avdelningar. Du arbetar och stöttar både grupper av elever och enskilda elever under skoldagen. Tillsammans med lärare är du en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en stabil, trygg och stimulerande undervisningsmiljö för ungdomarna. Detta är ett arbete för dig som ser en positiv utmaning i att få arbeta med ungdomar som befinner sig i kris, är mycket utsatta och ibland utagerande. Det är många gånger ett krävande arbete men också oerhört stimulerande, glädjefyllt och omväxlande! Dokumentation och mentorskap är en del av det dagliga arbetet samt löpande samverkan och kommunikation, både internt och externt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning och har socialpedagogisk kompetens eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Utbildning i MI, motiverande samtal är meriterande. De ungdomar du kommer att möta på SiS ungdomshem Rebecka kan ha ett stort motstånd till förändring och du behöver som person ha en god förmåga i att bedriva ett kontinuerligt och tålmodigt arbete. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du trygg i dig själv och du har lätt för att skapa relation med ungdomar likväl som med övrig personal på institutionen. Våra värdeord, respekt, omtanke och tydlighet, ska genomsyra vårt bemötande i alla situationer. Du ska ha en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
Erfarenhet av att ha arbetat som elevassistent.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Deltid Tillträde enligt överenskommelse. Tjänstgöringsgrad är 80 %.

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-10 Referensnummer: 2.9.1-4502-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Martin Blomqvist
Rektor
0104532407
Merja Aahtila
SACO
010-453 24 09

Jenny Kingstedt
ST/OFR
076 80 80 711

Mika Erkkonen
SEKO
010-453 52 12


Övrigt

Övrigt: Intervjuer börjar andra veckan i augusti. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Arbetsgivaren begär utdrag från Polismyndighetens register före anställning.