Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Bitr. avdelningsförest./behandlingssekreterare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS LVM-hem Gudhemsgården tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk.

Arbetsbeskrivning

Som biträdande avdelningsföreståndare/ behandlingssekreterare vid SiS LVM-hem Gudhemsgården ersätter du avdelningsföreståndaren vid dennes frånvaro. Det innebär att du är chef för en av institutionens avdelningar vid ordinarie chefs frånvaro. I denna roll har du möjlighet att utvecklas som chef inom myndigheten. Du kommer bli en del i det tvärprofessionella team som finns kring klienterna där du deltar i arbetet med de utrednings- och behandlingsinsatser som ges våra klienter. Du kommer att vara ansvarig för klienternas behandlingsprocess. En central del i processen är att upprätta en behandlingsplan utifrån SiS riktlinjer. Du har ansvar för att klienterna får rätt behandling utifrån upprättad behandlingsplan, följer upp behandlingsmålen och reviderar behandlingsplanen. Du samverkar med socialtjänst samt handleder behandlingsassistenterna i deras arbete och ser till att dokumentationen görs enligt gällande riktlinjer.

Kvalifikationer

Relevant akademisk utbildning såsom socionom eller beteendevetare om minst 180 HP. Ledaregenskaper och lust att vara ledare samt god förmåga att kunna strukturera och planera utifrån de riktlinjer som finns uppsatta inom organisationen. Du trivs i samarbetet med övriga professioner och har de ledaregenskaper som krävs för din biträdande avdelningsföreståndarroll. Du bör kunna skapa goda relationer, vara flexibel och kommunikativ. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse. Provanställning sex månader tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2021-06-30 Referensnummer: 2.9.1-3925-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Anna Fjällborg
Avdelningsföreståndare
010-453 62 52
Jimmy Hägg
SEKO
010-453 62 12

Sara Ström
HR-administratör
010-453 62 76
Merja Aahtila
SACO
010-453 24 09

Kenth Karlsson
OFR
010-453 62 00Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.