Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistenter (sommarvik), till avdelningarna i Lund

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. Lunden tar emot kvinnor med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk störning. Enheten Karlsvik tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk och fysisk ohälsa.

Arbetsbeskrivning

Vård- och behandlingsarbete med särskild inriktning på motivationsarbete, där även kontaktpersonskap kan ingå. Tjänstgöring på schema dagtid (dagar, kvällar och helger) eller nattjänstgöring. Ange i din ansökan om du föredrar att arbeta dag eller natt.

Kvalifikationer

Utexaminerad eller studerande till behandlingsassistent eller annan utbildning/erfarenhet som är relevant för arbetet. God förmåga att bemöta klienter på ett lugnt och tryggt sätt, även i situationer som kan vara hotfyllda. God förmåga att bygga relationer och arbeta processinriktat med behandlings- och förändringsarbete. God förmåga både till självständigt arbete och samarbete med andra. God förmåga i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Erfarenhet av tvångsvård på institution är önskvärt samt vana vid att hantera konflikter. Kunskap och förmåga inom motiverande samtal (MI), återfallsprevention (ÅP) och självskydd (NPNL) är önskvärt. Vi begär alltid utdrag ur polismyndighetens misstanke- och belastningsregister. Körkort är önskvärt.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-01-31 Referensnummer: 2.9.1-5000-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 15 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Petter Jarnlo

0104533020
Helen Eriksson
OFR
010-453 3091

Laura Madsen
Operativ chef för nattpersonal
010-453 3004
Robert Sundel
SEKO
010-453 3050 avd Höje

Jenny Hansson
Avdelningsföreståndare
0104533041
Birgitta Severinsson
Saco
010-453 3027
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vi kommer att ha 2 st. rekryteringsdagar halvdagar (förmiddag och eftermiddag): 1. Torsdagen den 13 februari. 2. Fredagen den 28 februari. Vi kommer att kalla till dessa löpande, även under tiden annonsen ligger ute för publicering.