Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS Margretelund söker Behandlingspedagog med ansvar för behandlingsprogram

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Margretelund har 39 platser och tar emot icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill arbeta som behandlingspedagog med ansvar för våra behandlingsprogram mm.

Kvalifikationer

För att vara behörig krävs KY-utbildning (2-årig) motsvarande behandlingspedagog eller annan liknande utbildning. Du behöver vara en ansvarsfull, positiv och tålig person med stor förmåga att sätta gränser. Vi förväntar oss att du är strukturerad men samtidigt flexibel då arbetet kräver både långsiktig planering samt förmåga att snabbt agera i oväntade situationer. En stor del av arbetet är motivationsarbete vilket innebär att du behöver ha tålamod och ett pedagogiskt förhållningssätt. För att nå målet med att skapa sysselsättning behöver du vara en driven och kontaktsökande person. Alla vård- och behandlingsinsatser dokumenteras vilket innebär att du skall kunna uttrycka dig väl i tal och skrift Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav Meriterande om du har erfarenhet av arbete inom SIS samt skolverksamhet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse Vi tillämpar provanställning

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-03 Referensnummer: 05706-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Johan Feldtmann IC
institutionschef
010-453 35 00
Monica Gillgren
OFR
010 453 35 00

Axel D'Angelo Gentile
SACO
010-453 35 00

Martin Rapp
SEKO
010-453 27 98


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Intervjuer sker löpande. Rekryteringsprocessen kommer att innehålla testning och arbetsprov. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här