Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Klarälvsgården. Behandlingsassistent - nattjänstgöring

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Klarälvsgården tar emot pojkar i åldern 16-20 år med kriminalitet och psykosociala problem. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med ett utökat behov av psykiatriska insatser.

Arbetsbeskrivning

Arbetet syftar till att ge våra ungdomar god omvårdnad och omsorg nattetid när behovet uppstår. I ditt arbete kommer du att motivera människor till nya och mindre destruktiva sätt att leva. • Tillsammans med övrig behandlingspersonal på avdelningen skall du bistå våra ungdomar med den vård och omsorg som de behöver, i enlighet med verksamhetens mål. • Att utföra alla förekommande arbetsuppgifter såsom att städa, tvätta, visitera avdelningen och gå säkerhets rond. • Skriva löpande journalföring i våra dokumentationssystem • Regelbundet kontrollera larm samt kameraövervakning och samarbeta med övriga enheter på området gällande säkerhet. • Dokumentera nattrapport om avdelningen samt vid behov stötta andra avdelningars nattvak och personalgrupp nattetid. • Rapportera till behandlingspersonal som börjar arbetet på morgonen om natten

Kvalifikationer

Din personliga lämplighet är en stor faktor. Du behöver vara en empatisk person som drivs av en stark inre glöd att vilja skapa resultat utöver det vanliga. Att du är en kollega som delar kunskap och bidrar till team-känsla på SiS är andra egenskaper som gör dig intressant. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. • För att vara behörig krävs lägst avklarad gymnasieutbildning. • Du behöver vara en ansvarsfull, positiv och tålig person med stor förmåga att sätta gränser. • Vi förväntar oss att du är strukturerad men samtidigt flexibel då arbetet kräver både långsiktig planering samt förmåga att snabbt agera i oväntade situationer. • En stor del av arbetet är motivationsarbete vilket innebär att du behöver ha tålamod och ett pedagogiskt förhållningssätt. • Arbetet på avdelningen kräver i stor utsträckning ett praktiskt handlag då du dagligen tar hand om avdelningen med allehanda hushållssysslor. • Alla vård- och behandlingsinsatser ska dokumenteras. • Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. • B-körkort är ett krav Meriterande om du har erfarenhet av målgruppen, arbetat tidigare med tvångsvård inom SiS samt erfarenhet av nattjänstgöring. 6 mån. provanställning tillämpas.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse, dock tidigast 2022-01-03.

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-24 Referensnummer: A1059288
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Kvällstid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Saiwan Kamber
Avdelningsföreståndare
010 453 56 58
Pia Gullarbergs
SEKO
010 - 453 56 21

Henrik Isgren
SACO
010 - 435 56 26

Johan Collin
ST
010 - 453 56 21


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.