Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Informationssäkerhetshandläggare till Statens institutionsstyrelse

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. På huvudkontoret i Stockholm, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sex avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Vi håller till i nya lokaler i Solna Business Park. SiS hanterar stora mängder känslig information om verksamheten, medarbetarna och om de ungdomar och klienter som bor och vårdas på SiS. Informationen är en förutsättning för att myndigheten ska kunna bedriva en effektiv verksamhet och måsta därför skyddas så att • den alltid finns när vi behöver den (tillgänglighet) • vi kan lita på att den är korrekt och inte manipulerad eller förstörd (riktighet) • endast behöriga personer kan ta del av den (konfidentialitet).

Arbetsbeskrivning

I rollen som informationssäkerhetshandläggare tillhör du avdelningskansliet på avdelningen för lokaler och IT. Du kommer att ha varierande arbetsuppgifter med ett stort eget ansvar. Du kommer bland annat att ha en viktig roll i utvecklingen av SiS ledningssystem för informationssäkerhet (LIS). Som informationssäkerhetshandläggare utvecklar du tillsammans med SiS informationssäkerhetssamordnare myndighetens informationssäkerhetsarbete. Exempel på arbetsuppgifter: • Du reviderar och tar fram nya styr- och stöddokument inom informationssäkerhetsområdet • Du hanterar och utreder personuppgiftsincidenter • Du stödjer verksamheten i informationssäkerhetsfrågor, t.ex. vid genomförande av riskanalyser och informationsklassningar samt kravställning avseende informationssäkerhet. Ytterligare intressanta och utvecklande informationssäkerhetsrelaterade arbetsuppgifter kan tillkomma.

Kvalifikationer

Du ska ha: • Minst tre års erfarenhet av informationssäkerhetsarbete • Relevant akademisk utbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt • Kunskap om standarder inom informationssäkerhetsområdet t.ex. ISO 27001 och 27002 • Vana av att upprätta styr- och stöddokument • Goda kunskaper inom offentlighets- och sekretesslagen, personuppgiftslagen, patientdatalagen, dataskyddsförordningen (GDPR) och arkivlagen. Du bör ha: • Erfarenhet av att arbeta med informationssäkerhetsarbete på en statlig myndighet • Erfarenhet av pedagogiskt arbete • Erfarenhet av IT-säkerhetsarbete. Du är: Som person är du analytisk och pedagogisk. Du har stor integritet, du är van att strukturera ditt arbete och du driver dina processer självständigt. I ditt samarbete med andra har du förmåga att skapa förtroende för dig och ditt arbete. Du har ett ödmjukt förhållningssätt och är genuint intresserad av att sätta dig in i, och förstå, verksamheten. Vidare är det viktigt att du är en god kommunikatör med förmåga att uttrycka dig tydligt på svenska i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Tjänsten är en visstidsanställning under 2021 med start så snart som möjligt, enligt överenskommelse. Tester och bakgrundskontroller kan komma att genomföras som en del av rekryteringsprocessen.

Ansökan

Ansök senast: 2021-02-14 Referensnummer: 2.9.1-1003-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Fredrik Oljeqvist
IT-direktör
010-453 41 90
Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35

Lotta Hedeby
ST/OFR
010-453 40 06

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.