Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Administrativ chef

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Hässleholm tar emot skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Som administrativ chef leder du en enhet som ansvarar för ekonomi- och personalfrågor, teknisk administrering, samverkan med entreprenörer/hantverkare, inköp, kök och nattverksamhet. Enheten omfattar totalt 19 medarbetare som, i vissa delar, arbetar i självständiga team vilka leds av samordnare. Utöver din chefsroll kommer du över tid även att hantera mer specifika arbetsuppgifter såsom budgetarbete och ekonomisk uppföljning samt personalfrågor. Du ansvarar också för löpande kamerala uppgifter vid löne- och ekonomiadministratörs frånvaro. Du är direkt underställd institutionschefen och ingår i institutionens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig med intresse för ungdomsvård och medföljande arbetsuppgifter inom det administrativa området. Gymnasieutbildning med inriktning på kunskaper enligt ovan är ett minikrav. Meriterande är högre utbildning med inriktning på ekonomi/personal. Du har goda färdigheter i Office och Excel. Personlig lämplighet är central. B körkort är ett krav. Inför anställning tas utdrag ur Rikspolisstyrelsens misstanke- och belastningsregister. Personliga egenskaper Du har god förmåga att kommunicera såväl internt med övriga chefer och medarbetare som med externa aktörer. Du identifierar självständigt frågor som behöver hanteras inom tilldelat ansvarsområde. Du tar initiativ till förslag för att kontinuerligt utveckla verksamheten såväl inom ansvarsområdet som - i dialog med institutionschefen och ledningsgruppen - övergripande på institutionen. Allt arbete utgår från våra värdeord Respekt, Omtanke, Tydlighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-08-22 Referensnummer: 2.9.1-4582-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Lotta Höjman
Biträdande institutionschef
010-453 53 02
Andreas Gustafsson
Saco-s
010-453 53 22

Magnus Nilsson
OFR
010-453 53 07

Rickard Karlsson
SEKO
010-453 53 00


Övrigt

Övrigt: Vad erbjuder SiS dig? Statens institutionsstyrelse erbjuder dig en trygg anställning med bra förmåner, bland annat upp till 35 semesterdagar och goda utvecklings- och fortbildningsmöjligheter. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.