Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Lärare till Introduktionsprogrammet

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Bergsmansgården tar emot flickor, icke skolpliktiga i åldrarna 16-20 år. Institutionen ligger i Fjugesta, tre mil väster om Örebro.

Arbetsbeskrivning

SiS har ansvar för alla inskrivna ungdomars utbildning oavsett problematik eller placeringsform. Alla ungdomar som vistas på ungdomshemmet ska få den utbildning de behöver och har rätt till. På Bergsmansgården erbjuder vi undervisning på grundskole- och gymnasienivå inom ramen för Introduktionsprogrammet. Vi arbetar med ett specialpedagogiskt förhållningssätt och fortbildar oss kontinuerligt. Skolan är i stark utveckling och prioriteras högt inom SiS. Som lärare hos oss undervisar du i små grupper med extra anpassningar utifrån varje elevs behov. Vi har våra elever under kortare eller längre tid och det är viktigt med ett positivt förhållningssätt och en tro på varje individs utvecklingspotential. Som lärare hos oss ska du motivera varje elev att bli behörig i sina ämnen eller kurser. Samarbetet mellan oss på skolan och andra yrkesgrupper på Bergsmansgården kring eleven är av största vikt. Du dokumenterar din undervisning så att du underlättar elevens framtida skolgång. Du deltar i kollegialt lärande, handledning och utvecklingen av vår skola. När det behövs vikarierar du för dina kolleger.

Kvalifikationer

Du ska vara legitimerad lärare med behörighet i bland annat är; Idrott, och Samhällskunskap. Viss administration ingår. Du ska vara engagerad och öppen för individuella och flexibla lösningar. Det är meriterande att du har tidigare erfarenhet som lärare och har mött elever med psykosociala svårigheter.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid / deltid Vi tillämpar provanställning

Ansökan

Ansök senast: 2022-06-10 Referensnummer: BMG2207
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Anette Nickander Svedin
Rektor
010-4532850
Henrik Isgren
Saco-S
073-066 72 36

Kenneth Augustsson
Institutionschef
010-453 28 01
Robert Tegman
OFR-ST
010-453 28 11

Linda Eriksson
Seko
010-453 28 11Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.