Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Rektor sökes som vill göra skillnad för utsatta ungas utbildning

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Tysslinge utanför Södertälje tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Som rektor ansvarar du för skolverksamheten och för den pedagogiska utvecklingen av verksamheten samt att undervisningen riktas mot de nationella målen. Skolan bedrivs inom ramen för gymnasieskolans introduktionsprogram, företrädesvis individuellt alternativ. Elevantalet är 41 ungdomar, som med hög regelbundenhet och frekvens byts ut, till följd av institutionens uppdrag. Majoriteten av eleverna inom SiS har haft problem i den tidigare skolgången och har därför stora behov av att kompensera för tidigare brister. Tysslingeskolan har därför en avgörande roll inom institutionen och företrädare för skolan ingår i olika typer av team runt institutionens ungdomar. Som rektor rapporterar du till institutionschefen och ingår i institutionens ledningsgrupp. I tjänsten ingår ansvar för budget och en personalstyrka om ca 14 personer, inklusive speciallärare och SYV.

Kvalifikationer

När det gäller denna tjänst är det särskilt viktigt att du har erfarenhet och intresse för att rekrytera, bygga team och utveckla en organisation mot ett tydligt uppdrag. Arbetet inom SiS kräver att du är strukturerad och tydlig i ditt ledarskap. Uppdraget som rektor kräver ett gott samarbete både inom institutionen och med våra samarbetspartners, till exempel den kommunala skolan, och du behöver ha en god förmåga att skapa och bibehålla relationer. Du behöver också ha förmåga att engagera din personal och skapa ett arbetsklimat som präglas av delaktighet, utveckling och arbetsglädje. Att som person kunna arbeta självständigt, vara lösningsorienterad och dedikerad i motiven till varför arbetet är av central betydelse för målgruppen är egenskaper som värdesätts på vår arbetsplats. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Du ska: • Ha en avslutad rektorsutbildning • Erfarenhet av arbete som rektor • Erfarenhet av arbetsledande funktion i skolmiljö • Erfarenhet av pedagogiskt arbete Det är meriterande om du: • har lärarexamen eller annan pedagogisk högskoleexamen • har specialpedagogisk kompetens • har drivit pedagogiskt utvecklingsarbete och systematiskt kvalitetsarbete • har arbetat med elever i behov av stöd • har arbetat med ungdomar i institutionsvård • har arbetat med informations- och kommunikationsteknologi (IKT) inom utbildning

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde efter överenskommelse. Vi tillämpar provanställning om 6 månader.

Ansökan

Ansök senast: 2020-03-31 Referensnummer: Dnr: 2.9.1-1185-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Simon Solgård
Personaladministratör
010-453 42 17
ST/OFR - Jenny Kingstedt

010-453 40 77

Marie Jönsson
Institutionschef
010-453 42 01
SEKO - Mika ErkkonenSACO- Christofer Björkskog
Verksamhetsordförande ungdomsvård norr SACO-S SiS
0104535217Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här