Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Lärare i Engelska, Svenska som andraspråk och religion

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Fagareds enhet Öxnevalla i Horred, Marks kommun har plats för 16 ungdomar, skolpliktiga flickor omhändertagna enligt LVU. Som lärare på SiS Ungdomshem Fagared i Öxnevalla har du ett livsviktigt uppdrag, nämligen att skapa motivation och lust att lära för en målgrupp ungdomar som ofta har fått en negativ inställning till skolan. Du arbetar relationsskapande och får en chans att göra skillnad för varje individ och möjliggöra plats för förändring. Arbetet är omväxlande, utmanande och utvecklande i din profession som lärare.

Arbetsbeskrivning

På Sörängenskolan bedrivs undervisning på grundskolenivå, grundsärskolenivå, gymnasiesärskolenivå och inom ramen för introduktionsprogrammen. I uppdraget ingår förutom undervisning även att vara mentor vilket innebär kartläggning av tidigare skolerfarenhet, samverkan med eventuell hemskola, vårdnadshavare och socialtjänst samt det team på institutionen som arbetar med elevens vård, behandling och skola. Du planerar, genomför, följer upp och dokumenterar undervisningen. Du dokumenterar elevers kunskapsutveckling, göra bedömningar och sätter betyg. Ger återkoppling av elevens kunskapsutveckling till eleven själv, föräldrar/vårdnadshavare och socialtjänst. Tjänsten innebär att man är arbetslagsledare på Öxnevallaenheten vilket innefattar schemaläggning i Timeedit, ansvara för morgonmöten och arbetslagsmöten samt en tät samverkan med avdelningarna på enheten. Arbetsuppgifter kopplade till säkerhet, särskilda befogenheter och den fysiska arbetsmiljön kan förekomma.

Kvalifikationer

Lärarlegitimation i Svenska som andraspråk 7-9, Engelska 7-9 samt Religion 7-9 och gymnasiet. • Du behöver vara en empatisk person som drivs av en stark inre glöd och vilja samt har naturlig fallenhet att skapa framgång i arbetet med elever i behov av särskilt stöd. • Du har en positiv människosyn och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. • Du är som lärare trygg i din yrkesroll, flexibel och ansvarstagande. • Du förhåller dig positiv och lösningsfokuserad även i svåra situationer. • Du har god förmåga att skapa relationer och har god samarbetsförmåga. Du är lyhörd och kan snabbt anpassa dig till nya omständigheter och förändra din planering utifrån de förutsättningar som råder. • Du drar lärdom av erfarenheter och är öppen för att ge och ta emot utvecklande feedback. • Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Meriterande är erfarenhet av undervisning i särskilda undervisningsgrupper samt kunskaper om neuropsykiatrisk problematik är meriterande. • Som lärare på SIS är du statstjänsteman och behöver vara väl förtrogen med vilket ansvar som vilar i det. • Meriterande är vana att arbeta i Timeedit, Adela samt ha en grundläggande MI-utbildning.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Eller enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-04-09 Referensnummer: 2.9.1-2336-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Åsa Vildblomma
Rektor
010-4536401
Johnny Staal
OFR/S
010-4536307

Catharina Wikehult
Saco-S
010-4536404

Stefan Hasselfors
Seko-SiS
010-4536429


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vi tillämpar 6 månaders provanställning på alla tillsvidaretjänster. Utdrag ur misstanke - och belastningsregistret kommer inhämtas innan anställning. För att vi ska kunna ta ställning till din ansökan ska du bifoga examensbevis samt lärarlegitimation. Vi tillämpar semestertjänst. Intervjuer sker löpande. Hos SiS har du gott om tid för varje elev