Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Leg psykolog alternativt PTP-psykolog

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Hässleholm har avdelningar i Hässleholm och i Perstorp. Vi tar emot skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vi söker psykolog till institutionens utrednings- och behandlingsavdelningar med placerade ungdomar i åldrarna 12-16 år. Arbetsuppgifterna handlar i huvudsak om utredningsarbete men är varierande och innefattar även terapeutiska interventioner och psykoedukativa insatser till våra placerade ungdomar och deras nätverk. 2020 kommer institutionen att ha fyra avdelningar varav en utredningsavdelning och tre behandlingsavdelningar och 2021 öppnas ytterligare två avdelningar där inriktning ännu inte är fastställd. Arbetet bedrivs i team som skapas kring varje ungdom där psykolog, socionom, behandlingsassistent, sjuksköterska och lärare ingår. Arbetet kommer att ske i nära samarbete med institutionens övriga sju psykologer. Tillsammans med kollegor och arbetsledning blir du en del i att förverkliga en befattning i ungdomsvården på en nybyggd arbetsplats i moderna och ytterst ändamålsenliga lokaler tillsammans med en stor arbetsgrupp av andra psykologer. Vi kommer att skapa framtidens ungdomsvård grundad i dagens kunskapsläge för målgrupperna vi möter. Arbetet kommer att följas upp och utvärderas av myndigheten och av externa forskare med förhoppning om att arbetssättet därefter ska implementeras i större skala.

Kvalifikationer

Leg psykolog/ psykologexamen vid PTP. Meriterande med erfarenheter av arbete med målgruppen ungdomar. För att få en jämn balans i könsfördelningen ser vi gärna manliga sökande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Krav på körkort finns. Arbetstid dagtid måndag-fredag. Flextid gäller på arbetsplatsen. Handledning och möjligheter till vidareutbildning finns. Tillsvidareanställning för leg psykolog, alternativt ett års PTP med möjlighet till fortsatt tillsvidareanställning.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2019-12-17 Referensnummer: 2.9.1-4872-2019
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Lotta Höjman
Biträdande institutionschef
010-453 38 02
Andreas Gustafsson
Saco-s
010-453 38 22

Magnus Nilsson
OFR
010-4533840

Stefan Hasselfors
seko
010-453 64 29


Övrigt

Övrigt: Anställningsform: Tillsvidareanställning för leg psykolog, alternativt ett års PTP med möjlighet till fortsatt tillsvidareanställning. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.