Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Sjuksköterska

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS LVM- hem Hessleby tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk. Vi har särskild kompetens för medicinsk omvårdnad och kan ta emot klienter med psykiska störningar och våldsbeteende.

Arbetsbeskrivning

Du är en i teamet med för närvarande totalt fyra sjuksköterskor samt en medicinsk sekreterare, ni arbetar dagtid. Andra förekommande uppgifter så som dokumentation, läkemedelshantering utifrån läkarordination samt vid behovsmedicinering. Inskrivningssamtal. Hälsosamtal, planerade och akuta. Deltagande vid rond tillsammans med läkare. Kontakter och samverkan med externa aktörer och vårdgivare samt anhöriga. Konsultation och rådgivning i hälso- och sjukvårdsfrågor till institutionens klienter och personal. Genomföra suicidbedömningar. Att vara sjuksköterska hos oss är ett varierande arbete där patienten står i fokus och där ni har ansvar för er egen avdelning med samordningsansvar för hela institutionen.

Kvalifikationer

Leg. Sjuksköterska, Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet såsom yrkeskunnighet, samarbetsförmåga och engagemang.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde: enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-02-20 Referensnummer: 00754-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Michael Elmér
Administrativ chef
010-4536503
Merja Aahtila
Saco-s-SiS
010-453 2409

Jessica Bengtsson
Institutionsansvarig sjuksköterska
010-4536563
Samuel Sund
OFR/ST
010-4536550

Frida Strandberg Landin
Seko-SiS
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Körkort klass B erfordras. Vi har ett gott löneläge för våra sjuksköterskor och möjligheter till internutbildning finns. Vi har ett gott löneläge för våra sjuksköterskor och möjlighet till internutbildning inom vård och behandling. Sökande kommer att få visa upp utdrag från belastningsregistret vid en anställning. Friskvårdsbidrag på f.n. 3000kr/år utgår till våra anställda. Intervjuer sker fortlöpande så avvakta inte med din ansökan.