Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Avdelningsföreståndare SiS ungdomshem Nereby, Bergsjön

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Nereby tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att ta emot pojkar med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Nereby har i uppdrag att driva två avdelningar i Bergsjön, i f.d. Björkbackens lokaler. Vi söker nu en föreståndare till avdelning Glose, med uppdraget MBB, mottagning och behovsbedömning. Uppdraget innebär att SiS ska så tidigt som möjligt identifiera ungdomens individuella behov för att effektivt kunna matcha insatser med rekommendationer och planera en vårdkedja tillsammans med socialtjänst, ungdom, vårdnadshavare och familj. Det åligger dig som chef att se till att verksamheten bedrivs enligt gällande regler och riktlinjer. Du har verksamhets-, personal- och budgetansvar inom din avdelning. I ledarskapet och arbetsuppgifterna ingår även metodutveckling, dokumentation och uppföljning som viktiga delar. Du sitter med i ledningsgruppen och rapporterar till institutionschefen. Du ingår i institutionens chefberedskap enligt rullande schema. Du förväntas även att tjänstgöra vid våra övriga enheter i Harestad belägna i Kungälvs kommun. Alla avdelningsföreståndare ingår i ett nätverk med kollegor i samma yrkesroll, och samlas regelbundet för fortbildningsdagar. SiS har ett chefsprogram med olika inriktningar som stärker dig som chef och ledare och du har stora möjligheter att öka och utveckla din kompetens. Utgångspunkten för ledarskapspolicyn inom SiS är visionen om en Plats för förändring, den statliga värdegrunden samt verksamhetens behov. SiS har fattat beslut om en gemensam ledarskapspolicy. Ledarskapet inom SiS ska enligt den nya policyn utgå ifrån fem olika områden/ledarkriterier: Jag tar ansvar för helheten Jag agerar som en god förebild Jag driver utveckling Jag främjar ett gott samarbete Jag är tydlig i min kommunikation

Kvalifikationer

Du kommer vara en central person i nystarten efter renoveringen av avdelning Glose. Det innebär att du behöver kunna arbeta med flera processer samtidigt. Vi förväntar oss att du har erfarenhet av att skapa välfungerande team, som är väl rustade att ta sig an de utmaningar och uppgifter som krävs. Den vi söker skall ha god förmåga till samverkan både internt och externt, med personal, ungdomar och övriga kollegor - men även med socialtjänst eller andra myndigheter. Du behöver också ha förmågan att engagera din personal och skapa ett arbetsklimat som präglas av delaktighet, utveckling och arbetsglädje. Du bör ha en hög integritet, vara strukturerad, effektiv, tydlig och stresstålig. KRAV - Du har akademisk grundexamen om minst 180hp inom samhälls- och beteendevetenskap eller vårdvetenskap men annan högskoleutbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig kan komma ifråga. - Du skall ha en flerårig erfarenhet från anställning inom socialtjänst, vård och behandling eller motsvarande samt vitsordad lämplighet för ledarskap. - Du skall ha en dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat som chef/ledare med helhetsansvar för personal, arbetsmiljö, ekonomi och verksamhet. - Du skall ha B-körkort. MERITERANDE: - Ledarskapserfarenhet från arbete inom ungdomsvård, institutionsvård, socialtjänst eller motsvarande. - Erfarenhet av att arbeta med målgruppen eller har erfarenhet av socialtjänst, skola eller psykiatri. - Kunskaper om särskilda befogenheter kopplat till LVU samt erfarenhet av att arbeta med myndighetsutövning. - Vidareutbildning inom KBT och MI.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Eller efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-29 Referensnummer: 2.9.1-3312-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Hans Bishop
Institutionschef
010-4533201
Magnus Ekström
SACO
010-453 32 66

Thomas Lindmark
SEKO
010-453 3382

Glenn Ljunggren
OFR/ST
010-4533211


Övrigt

Övrigt: Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vandelsprövning görs vid alla nyanställningar inom myndigheten. Provanställning om 6 månader tillämpas - om du inte redan är tillsvidareanställd inom myndigheten. Intervjuer med utvalda sökande är preliminärt planerat att ske på fredag 3 juni. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här
Läs mer om SiS ungdomshem Nereby