Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingssamordnare till SiS ungdomshem Bärby

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Bärby utanför Uppsala tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Avdelning Tunet är en låsbar behandlingsavdelning för målgruppen unga sexualförövare. Vi arbetar med tvångsomhändertagna ungdomar som är dömda till LS, Lag (1998:603) om verkställighet av sluten ungdomsvård. I arbetet med ungdomarna ingår övergreppsspecifik utredning och bedömningar av återfallsrisk i olika våldsproblematik. Vi arbetar med programverksamhet främst i form av STOPPA, en övergreppsspecifik behandlingsmodell. Dessutom tillkommer killgrupp (samarbetsövningar och normkritik), familj- och nätverksarbete, individualterapi med fokus på övergreppsproblematik. Samtliga ungdomar går i skolan där studierna är individuellt anpassade och täcker både grundskola och gymnasium. Behandlingspedagoger/behandlingssamordnare ansvarar dels för det vardagliga arbetet på avdelningen men deltar också i programverksamhet, familj och nätverksarbete, samt idrott och hälsa. Avdelningen Tunet söker nu en behandlingssamordnare, som utöver det vardagliga arbetet på avdelningen, har följande arbetsuppgifter: Att planera, genomföra och följa upp programverksamhetens aktiviteter. Ansvarar för att programverksamheten genomförs. Ansvariga för arbetssättet gällande motiverande samtal (MI) och fungerar som MI-coach. Särskilt ansvar för skattningsformulär och dokumentation. Utföra enskilda samtal med ungdomar och klienter. Samverka med behandlings/utredningssekreterare och klient för upprättande av behandlingsplaner samt för kartläggning av ungdomars och klienters behov av behandlingsinsatser, deltar i behandlingskollegium. Arbetstiden kan vara oregelbunden enligt schema eller dagtid beroende på verksamhetens behov.

Kvalifikationer

Lämplig högskoleutbildning såsom socionom, beteendevetare, grundläggande Steg-1 utbildning KBT eller annan likvärdig högskoleutbildning, alternativt 2- årig yrkeshögskola med gedigen erfarenhet av programverksamhet. Motivation att arbeta med och hjälpa människor i en utsatt livssituation efter SiS värdegrund; En plats för förändring. Förmåga att samverka med andra. Förmåga att skapa engagemang och delaktighet God kommunikativ förmåga Stresstålig Relationsskapande Erfarenhet av att bedriva motivations- och behandlingsarbete enskilt och/ eller i grupp. God svenska i tal och skrift. B- körkort

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Eller enligt ök, tjänsten inleds med 6 månaders provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2021-11-30 Referensnummer: 2.9.1-7008-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Lena Kaulanen
AF Tunet
010-453 22 04
Henrik Isgren
saco
010-453 56 26

Patrick Fällman
OFR
010-453 49 22

Adham Sultan
seko
010-453 22 00


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.