Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS söker en kommunikatör med fokus på webb, film och varumärkesarbete

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. På huvudkontoret i Stockholm, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sex avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Vi håller till i nya lokaler i Solna Business Park.

Arbetsbeskrivning

SiS kommunikationsverksamhet omfattar intern och extern kommunikation, mediekontakter, marknadsföring av SiS i rekryteringssyfte, forskningskommunikation och internt stöd i kommunikationsfrågor. Tillsammans med drivna kollegor i en kompetent och samarbetsinriktad arbetsgrupp kommer du att arbeta med att utveckla och befästa SiS kommunikation.

Kvalifikationer

Du ska ha: • högskoleutbildning i kommunikation eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer vara relevant • erfarenhet av varumärkesarbete • erfarenhet av arbete i sociala medier • erfarenhet av kommunikation utifrån myndighetstexter och juridiska dokument • erfarenhet av arbete med intranät och externwebb i myndighet • färsk erfarenhet av Episerver, Photoshop och filmbehandlingsprogrammen Premiere Pro och Dream Broker Vi söker dig som är självgående och tar ett stort eget ansvar för att driva dina processer framåt. Det är viktigt att du relaterar till dina kollegor på ett lyhört och smidigt sätt och gärna samarbetar med andra. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade förutsättningar i arbetet, och ser nya möjligheter vid förändringar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Tjänsten är en allmän visstidsanställning t.om. 31 januari 2022, med tillträde snarast möjligt.

Ansökan

Ansök senast: 2021-04-11 Referensnummer: 2.9.1-2393-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Ola Karlsson Rühmkorff
Enhetschef
010-453 40 05
Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35

Jenny Kingstedt
ST/OFR
010-453 40 77

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.