Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

HR-generalist, vikariat 16 månader

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS LVM-hem Runnagården i Örebro tar emot kvinnor med ett allvarligt missbruk av alkohol, narkotika, läkemedel eller blandmissbruk. I vårt behandlingsarbete lägger vi stort fokus på att stärka kvinnorna och motivera dem att förändra sina liv. Vi arbetar med evidensbaserade metoder och med 12-stegsmetoden som grund.

Arbetsbeskrivning

Som HR-generalist på Runnagården arbetar Du brett inom HR-området. Du stöttar institutionen, dess chefer och medarbetare, i alla frågor som berör personal och HR. Du arbetar med arbetsmiljöfrågor, rehabilitering, bemannings- och rekryteringsarbete, ansvarar för timvikarier, avtalsfrågor, schemaläggning m m. HR-funktionen på institutionen kräver en hög tillgänglighet och god kvalitet. Du kommer att vara en del av Runnagårdens stab men kommer vara ensam HR i nära samarbete med personal- och löneassistent.

Kvalifikationer

Akademisk grundexamen om minst 180hp med inriktning på personal/HR. Flerårig erfarenhet från tidigare HR-arbete. För arbetet krävs att Du har en god samarbetsförmåga och kan arbeta med flera frågor samtidigt. Du är både administrativt driven och har en god kommunikationsförmåga. Du trivs med en nära kontakt med verksamheten och vill arbeta både operativt och strategiskt i samarbete med andra. Det krävs även god initiativförmåga och att kunna arbeta självständigt. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-03-08 Referensnummer: Dnr 2.9.1-1016-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Marie Arliden
Institutionschef
010-4535801
Per Gidlöf
ST/OFR
0762-751715

Sofie Hagsten
SACO
010-4535896

Peter Storm
SEKO
010-4535840


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.