Jobbeskrivning

Teknisk projektledare

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

På huvudkontoret i Solna Business Park är vi ca 300 medarbetare och tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare.

Vill du vara med och driva digitaliseringen av Statens institutionsstyrelse? Just nu pågår en intensiv och spännande utveckling av myndigheten där digitalisering är en viktig del.

It- och digitaliseringsavdelningen består av cirka 50 medarbetare och har ett nationellt och sammanhållande ansvar för myndighetens digitala och tekniska utveckling och förvaltning. Det görs genom att tillhandahålla säkra, tillgängliga och kostnads­effektiva digitala lösningar och modern teknik. Avdelningen tillhandahåller dessutom professionella tjänster som stödjer och avlastar verksamheten så att den kan fokusera på kärnuppdraget. Avdelningen representerar myndigheten i eSam och koordinerar interna och externa utvecklingsaktiviteter. 

Dina arbetsuppgifter

Som teknisk projektledare på it- och digitaliseringsavdelningen stöttar du verksamheten i digitaliseringsprojekt. Tillsammans med verksamheten identifierar och kartlägger du processer som kan effektiviseras med hjälp av teknik och digitala verktyg. Du genomför förstudier, leder projekt och håller ihop arbetet från idé till färdig leverans. Leverantörskontakter, upphandling och avtalshantering ingår som en naturlig del i arbetet.

Du bidrar i arbetet med att utveckla och förvalta SiS digitaliseringsportfölj och du utvecklar metoder, styrdokument och samverkansmodeller för digitaliseringsarbetet.

Ett område som du kommer ha ett särskilt ansvar för är tekniska verktyg som ligger utanför den vanliga it-arbetsplatsen och tekniska systemplattformen. Det kan tillexempel röra sig om hemelektronik, TV- och musiktjänster, spelkonsoller, SITHS-kort och viss medicinteknisk utrustning.

För att lyckas i rollen som teknisk projektledare på SiS behöver du vara en erfaren projektledare med ett gott ledarskap. Du har ett brett tekniskt intresse och du har goda kunskaper om hur verksamheten kan dra nytta av teknik och digitala verktyg. Du främjar ett gott samarbete inom SiS och med externa samarbetspartners. Du är kommunikativ och skapar dialog, delaktighet och engagemang.

Kvalifikationskrav

  • Akademisk examen inom systemvetenskap, datateknik eller annan utbildning som SiS bedömer likvärdig
  • Stor erfarenhet av att framgångsrikt ha drivit tekniska projekt.
  • Goda erfarenheter av att arbeta med it, teknik och digitala verktyg i en komplex organisation.
  • Erfarenhet av offentlig upphandling, leverantöreskontakter och avtalshantering.
  • Mycket god kommunikativ förmåga på svenska både i tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet från arbete i en offentlig verksamhet.
  • Formell utbildning i projektledning.
  • Implementerat och arbetat med projektmodeller och metoder för portföljstyrning.
  • Kunskaper om modeller för verksamhetsutveckling.
  • Erfarenhet av arbete med SITHS-kort eller EFOS-kort.

Som person är du engagerad och driven, du har ett genuint fokus på verksamheten och en vilja att förenkla befintliga processer och utveckla nya. Du är strukturerad och uthållig då arbetet kräver att du har god förmåga att förstå, analysera och prioritera komplexa frågeställningar. För tjänsten krävs att du har god förmåga att hantera texter och att du är förtroendeingivande och tydlig i ditt sätt att kommunicera. Du är van vid att driva arbete under utveckling och förändring och trivs med att arbeta både självständigt och i grupp.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Mer om anställningen

Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse
Tjänstgöringsort: Solna. Resor förekommer i tjänsten

SiS är angelägna om att våra anställda mår bra och har förutsättningar att uppnå goda arbetsresultat. Vi satsar på intressanta och utvecklande arbetsuppgifter och tillgång till kompetensutveckling för alla. Friskvård är en del av arbetet och vi värdesätter en god balans mellan arbete och fritid. Vi på SiS vill gärna ta tillvara de kvalifikationer som jämn könsfördelning, samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Ansökan

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 2023-03-31.

Tester och bakgrundskontroller kan komma att genomföras.

Referensnummer: 2.9.1-2193-2023

Ansökan

Ansök senast: 2023-03-31 Referensnummer: 2.9.1-2193-2023

Kontaktpersoner

Fredrik Oljeqvist
IT-direktör
010-4534190

Taina Niskala
Saco
010-453 40 35

Jenny Kingstedt
ST/OFR
010-453 40 77

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09