Jobbeskrivning

Administratör

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.
SiS LVM-hem Hornö tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk. Vi tar emot män med psykisk ohälsa och män med utagerande beteende. Vi har i uppdrag att bedriva vård för klienter med särskilda vårdbehov.


Arbetsbeskrivning

Är du intresserad av personalfrågor och trivs bra med att ha mycket kontakt med människor? Är du dessutom vass på personaladministration? Som administratör stödjer du HR-generalisten på institutionen, det är en varierande och spännande roll där du får möjlighet att arbeta med flera områden inom HR. Du kommer ha kontakt med flera olika funktioner inom SiS och det krävs därför att du har en god kommunikationsförmåga och trivs i en social roll.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är bemanning, rekrytering, semesterplanering, rapportunderlag, introduktion av nya medarbetare, lönerapportering och allmän personaladministration. Arbetet kan även innebära att vara institutionens registrator, göra resebokningar, posthantering, akthantering, utlämnande av handlingar, arkiv, gallring, ta emot besök, vissa systemfrågor t.ex. KAJ (systemadministratör).

För att trivas i rollen som administratör är du självgående, driven och tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter. Vidare är du noggrann och har förmågan att struktuera och prioritera ditt arbete väl. Då du arbetar nära HR-generalisten trivs du med att samarbeta, såväl som du trivs med att ta egna initiativ och självständigt driva ditt arbete framåt.

Som person har du en positiv inställning och en vilja till att utvecklas. Tjänsten ställer höga krav på att du har ett gott ordningssinne och att du är organiserad. Du är driven och engagerad och gillar att arbeta i en verksamhet med högt tempo. Då du kommer att ha varierande arbetsuppgifter krävs det att du är flexibel, har lätt för att samarbeta och har lätt för att knyta nya kontakter.

Då du har ett huvudsakligt ansvar för SiS schema- och bemanningssystem ser vi att du har en lösningsfokuserad inställning och arbetssätt.

Som ny medarbetare på SiS kommer du att genomgå SiS grundutbildning.

Kvalifikationer

För att klara av arbetet på bästa sätt ser vi följande som krav:

  • Du har en relevant HR-utbildning eller annan erfarenhet, som av arbetsgivaren bedöms likvärdig

 Meriterande:

  • Erfarenhet av en liknande tjänst och tidigare jobbat med personaladministrativt arbete
  • Erfarenhet av att jobba i Besched och/eller primula som är två av våra HR-verktyg

Anställning: 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. 

Ansökan: 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 2 april 2023.

Tester och arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen. 

 

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansökan

Ansök senast: 2023-04-02 Referensnummer: 2.9.1-2132-2023

Kontaktpersoner

Klas-Birger Arenander
Facklig förtroendeman SEKO
010-4535998

Roger Lenngren
Facklig förtroendeman ST/OFR
010-4535990

Beatrice Malinaric
Facklig förtroendeman SACO-S
010-4535905

Ann-Sofi Holm
HR-generalist
010-4535904