Jobbeskrivning

Biträdande Enhetschef

Biträdande Enhetschef

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

SiS ungdomshem Eknäs tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.
Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en biträdande enhetschef till ett spännande och livsviktigt uppdrag.

Tillsammans med enhetschefen leder och fördelar ni arbetet på avdelningen och du ingår i institutionens chefsberedskap samt strategiska behandlingsforum. Som biträdande enhetschef är du avdelningens spindel i nätet och ditt arbete kommer att omfatta behandlingsplanering och uppföljning för placerade ungdomar, dokumentation, upprättande av behandlingsplaner, stöd och handledning för kollegor i behandlingsarbetet, samt samverkan med socialtjänst, föräldrar, myndigheter och andra externa parter. Du behöver ha kunskap om rådande lagstiftning (LVU). Du ska även kunna hantera stressfyllda situationer och ha modet att sätta gränser och vara konsekvent. För arbetet krävs god samarbetsförmåga, kunna hålla många bollar i luften och flexibilitet. Biträdande enhetschef är ansvarig för avdelningen vid ordinarie enhetschefs frånvaro.

Kvalifikationer

För att passa i rollen behöver du ha goda förutsättningar att utöva ett gott ledarskap. I SiS menar vi att ett gott ledarskap innebär att du tar ansvar för helheten och förverkligar SiS vision och mål. Du arbetar för att våra mål nås genom att skapa goda strukturer, arbetssätt och kultur. Du tar tag i utmaningar och agerar med mod. Du är en god förebild och visar tillit till dina medarbetares och kollegors kompetens och uppmuntrar dem till utveckling och att ta eget ansvar. Du involverar dina medarbetare i vårt utvecklingsarbete och skapar förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap och för en lärande organisation. Du främjar ett gott samarbete inom SiS och med andra samarbetspartners. Du är kommunikativ och skapar dialog, delaktighet och engagemang.

Du ska också ha:

  • Utbildning:180 hp med social inriktning alternativt annan utbidlning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Kommunikativ, med god förmåga att uttrycka sig väl, i tal såväl som i skrift, på svenska.
  • Tidigare erfarenhet av kvalificerat behandlingsarbete med ungdomar, särskilt inom tvångsvård.
  • Tidigare erfarenhet av MI (motiverande intervju) behandlingsarbete som vilar på KBT (kognitiv beteendeterapi.

Anställning: 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och inleds med sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. 

Ansökan: 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 2023-06-11

Tester och arbetsprover kan komma att ingå i rekryteringsprocessen. 

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansökan

Ansök senast: 2023-06-11 Referensnummer: 3983-2023

Kontaktpersoner

Rolf Bergenstråhle
Tf. Bitr. Institutionschef
rolf.bergenstrahle@stat-inst.se
010-453 2651 / 010-453 2602

Carlos Stubing Carrasco
Facklig företrädare (OFR)
Carlos.StubingCarrasco@stat-inst.se
010-453 2650

Henrik Isgren
Facklig företrädare SACO-S
henrik.isgren@stat-inst.se
0104535626

Ann-Kristin Södergren
Facklig företrädare (SEKO) / Huvudskyddsombud
ann-kristin.sodergren@stat-inst.se
010-453 2667