Jobbeskrivning

Sjuksköterska - sommarvikariat

Sjuksköterska - sommarvikariat

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. SiS verkställer även sluten ungdomsvård. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. 

SiS ungdomshem Eknäs tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Institutionen är placerad strax utanför Enköping. 
Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring.

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med och skapa den livsviktiga skillnaden för utsatta människor? Då är jobbet som sjuksköterska på SiS LVU-hem Eknäs i Enköping, ett meningsfullt arbete för dig. Utgångspunkten i behandlingsarbetet på institutionen är att motivera våra klienter till nya och mindre destruktiva sätt att leva och bryta sitt missbruk. Som sjuksköterska på Eknäs får du en givande anställning med trevliga kollegor och bra arbetstider, måndag till fredag. På Eknäs kommer du vara ensam sjuksköterska som har ett gott samarbete med de team som finns runt våra klienter. Dessa multidisciplinära team består bl.a. av behandlingspedagoger, behandlingssekreterare, psykologer och psykiatriker. Som sjuksköterska hos oss har man ett varierande arbete med klientkontakt, dokumentation samt både interna och externa vårdkontakter mm. Arbetsuppgifterna som ingår är även läkemedelshantering utifrån läkarordination och vid behovs medicinering samt deltagande vid rond och behandlingskonferenser. På avdelningen arbetar vi med att skapa en stabil och omvårdande miljö genom att vara bra och trygga förebilder. Jobbet är många gånger krävande men också stimulerande, glädjefyllt och omväxlande. 

Vår vision är attt vara en plats för förändring och det genomsyrara vårt bemötande, vårt engagemang och vårt förhållningssätt. 

Kvalifikationer

Du är en legitimerad sjuksköterska som trivs med att arbeta i ett öppet och prestigelöst klimat med erfarna kollegor. 

Du ska även ha:

  • Erfarenhet inom somatisk vård
  • Erfarenhet inom psykiatri och/eller missbruksvård är meriterande.
  • God svenska i tal och skrift.
  • B-körkort.

Din personliga lämplighet är nyckeln till förändring. Därför behöver du vara lyhörd och ha en grundmurad positiv människosyn, vara sympatisk och kunna skapa goda relationer både internt och externt. Du är välorganiserad och flexibel samt har en bred erfarenhet av somatisk vård. Du kan arbeta självständigt samt har även en god samarbetsförmåga.

Anställning: 

Tjänsten är en visstidsanställning (sommaren) och tillträde sker enligt överenskommelse. 

Ansökan: 

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 2023-05-21

 

SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.
För arbete på våra institutioner gör SiS registerkontroll innan anställning.
Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Läs gärna mer om oss på https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/

Ansökan

Ansök senast: 2023-06-12 Referensnummer: 3385-2023

Kontaktpersoner

Alexander Pellettieri
Institutionschef
alexander.pellettieri@stat-inst.se
010-453 2601

Rolf Bergenstråhle
Tf. Bitr. Institutionschef
rolf.bergenstrahle@stat-inst.se
010-453 2651 / 010-453 2602

Fredrik Hultin
Sjuksköterska
fredrik.hultin@stat-inst.se
010-453 2671