Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

HR-generalist till SiS ungdomshem Tysslinge

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Tysslinge utanför Södertälje tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

SiS ungdomshem Tysslinge söker en HR-generalist till den administrativa enheten. HR-generalisten stöttar hela verksamheten i HR-frågor och personaladministration. Detta innebär ett brett och operativt arbete med bemanning, rekrytering, rehabilitering, chefsstöd samt arbetsrättsliga frågor. Administration av löneunderlag, arkivhantering, registratorsfunktion samt bemanning av institutionens avdelningar vid frånvaro av ordinarie bemanningssekreterare ingår i tjänsten. Deltagande som arbetsgivarrepresentant vid facklig samverkan kan förekomma i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker en person med god administrativ förmåga. Att kunna prioritera sitt arbete utan att det sker på bekostnad av att vara serviceinriktad är något arbetsgivaren lägger stor vikt vid. Du är ansvarstagande och självständig i ditt arbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du som söker ska ha: • Ha högskoleutbildning, helst inom HR/personal, beteendevetenskap eller annan examen som arbetsgivaren bedömer som relevant. • Ha erfarenhet av administrativt arbete. Det är meriterande om du har: • Vidareutbildning, kunskap och/eller erfarenhet av arbete inom hela personalområdet är meriterande. • Kunskap om statliga ramavtal och statlig arbetsrätt. • Erfarenhet av system som Primula, Besched och Diabas.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Provanställning om 6 månader tillämpas vid tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Löneform: Månadslön.

Ansökan

Ansök senast: 2022-07-01 Referensnummer: 2.9.1-3955-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Mikael Skaldeman
Institutionschef
010-453 42 01
Pontus Poysti
SACO
010-453 42 80

Jenny Kingstedt
ST/OFR
010-453 40 77

Mika Erkkonen
SEKO
0725300741


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.