Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Leg psykolog/PTP psykolog 100 %, 1 st

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Ljungaskog i Örkelljunga tar emot flickor i åldrarna 15–20 år. Institutionen har i uppdrag att bedriva vård för flickor med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en Leg Psykolog/PTP psykolog för ett varierande och givande arbete där du kan utvecklas inom flera områden. Beroende på din bakgrund och individuella kompetens kommer du att medverka i planering och utveckling av institutionens vård, behandling och utredningsinsatser. Vilket bland annat innebär att: • Tillsammans med befintlig psykolog genomföra bedömningssamtal och suicidriskbedömningar. • Medverka i kartläggningsarbete tillsammans med utredningssekreterare, läkare och specialpedagog. • Utföra strukturerade risk- och behovsbedömningar utifrån instrumenten YLS/CMI samt LS/CMI. • Medverka i planering och utveckling av vård, behandling och kartläggandesinsatser . • Utbilda och utgöra konsultativt stöd till övriga yrkeskategorier vid institutionen ingår också i rollen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad psykolog/PTP psykolog. Kompetens inom KBT. Du skall ha mycket god förmåga att arbeta såväl självständigt som att arbeta i team tillsammans med flera olika yrkesgrupper. Erfarenhet av kliniskt behandlingsarbete med ungdomar. Erfarenheter från psykiatri, socialtjänst, kriminalvård eller andra miljöer med utsatta ungdomar är meriterande. Du måste ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Nyfikenhet och lust att jobba med tvångsvård och de utmaningar som det innebär. De ungdomar du kommer att möta kan ha ett stort motstånd mot förändring varför din förmåga att se bortom detta och bedriva ett kontinuerligt och tålmodigt arbete behöver vara stor. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Arbetet ställer höga krav på flexibilitet, prestigelöst förhållningssätt och god samarbetsförmåga.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde efter överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-31 Referensnummer: 2.9.1-2457-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Katarina Vaxby
Psykolog
0104537307
Cecilia Hyberg, ST
Behandlingspedagog
010-453 73 00

Gunnar Albinsson
Facklig representant för SACO
0725291534

Martin Rapp
Facklig representant Seko
010-453 27 98


Övrigt

Övrigt: Urval och intervjuer sker fortlöpande. Avvakta därför inte med ansökan. Vi begär utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastning och misstankeregister. Vi tillämpar provanställning. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.