Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

PSYKOLOG

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS ungdomshem Folåsa tar emot skolpliktiga flickor med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Folåsa har fem avdelningar för skolpliktiga ungdomar: en utredningsavdelning samt fyra behandlingsavdelningar. Vi har också en egen skola där alla elever läser enligt grundskolans läroplan och kursplaner.

Arbetsbeskrivning

Vill du bidra till livsviktig förändring för ungdomar och arbeta i team med andra yrkesgrupper? På Folåsa tar vi emot flickor upp till o med 15 års ålder (skolpliktiga) Som psykolog hos oss kan du arbeta med både utredning och behandling, du har även möjlighet att ägna dig åt metodutveckling, handledning, konsultation och viss utbildning. SiS ungdomsvård öppnar nu succesivt avdelningar för mottagning och behovsbedömning (MBB). De nya avdelningarna ersätter den nuvarande akut- och utredningsverksamheten. Fördjupad information om mottagning- och bedömning finns på SiS hemsida (länk i annonsen). Under hösten 2022 kommer två avdelningar att konverteras till avdelningar för mottagning och behovsbedömning. Folåsa har under 2022 inlett ett samverkansprojekt med BUP Linköping, integrerad vård, där psykologen har en viktig roll. Detta är ett projekt initierat av socialstyrelsen och innebär ett utökat samarbete med personal från BUP som är placerad på Folåsa. Som psykolog kommer du att arbeta med bedömnings-, behandlings- och utredningsarbete. En viktig del är konsultation i ungdomsärenden och utbildning till personal i bl.a. suicidprevention samt intern samverkan med andra yrkesgrupper som avdelningsföreståndare, behandlingspersonal, rektor, speciallärare och lärare. I arbetet ingår att tvärprofessionellt genomföra kartläggnings- och behandlingsplanering.

Kvalifikationer

Leg. psykolog med erfarenhet av arbete med ungdomar. Du ska ha ett genuint intresse för tonåringar med varierande problematik och tonårsfamiljer i svåra livssituationer. Likaså har du förmåga att inta både ett utvecklingspsykologiskt och familjesystemiskt perspektiv i behandlingsarbetet. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och upplever det stimulerande att arbeta i team.
Erfarenhet av arbete med ungdomar krävs och erfarenhet av liknande arbete en bonus.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-24 Referensnummer: 4519-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Gun Kennerud
Bitr institutionschef
010-453 21 02
Tomas Hilding
SACO
010-453 21 50

Carolin Axelsson
Avdelningsföreståndare
010-453 21 91

Kristina Granlund
institutionschef
0104532101


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vi inhämtar alltid utdrag ur misstanke och belastningsregister SiS tillämpar provanställning på 6 månader Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. B-körkort är ett måste