Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Margretelund söker Sjuksköterska

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Margretelund har 39 platser och tar emot icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vi nu en legitimerad sjuksköterska till SiS Ungdomshem Margretelund. Vill du ingå i ett behandlingsteam med andra yrkesgrupper och skapa livsviktig förändring för utsatta ungdomar? Då är arbetet som sjuksköterska hos oss något för dig. Som sjuksköterska på SiS ungdomshem Margretelund har du ett stimulerande, självständigt och utmanande arbete där du gör skillnad för ungdomar med en många gånger komplex och omfattande problematik. Förutom omvårdnad och läkemedelshantering kommer du också att delta i vårt elevhälsoteam, utbilda och vägleda i hälso- och sjukvårdsfrågor samt förbereda och delta i läkarrond. Vi arbetar med personcentrerad vård där individen är i fokus. Du ingår i ett team och är delaktig i behandlingsplanering tillsammans med yrkesgrupper som läkare, psykolog, lärare och behandlingspersonal. Låter det intressant är du varmt välkommen med din ansökan. Du kommer att arbeta på två orter, Lidköping och Falköping.

Kvalifikationer

Du ska vara legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet. Tidigare arbete inom psykiatri eller missbruksvård är meriterande, liksom tidigare erfarenheter av arbete med barn och ungdomar. Dina personliga egenskaper är viktiga och vi söker dig som brinner för att jobba med de mest utsatta i samhället, har en humanistisk människosyn, gott bemötande, positiv grundinställning och god samarbetsförmåga. Du är tydlig, stabil, flexibel, stresstålig och kan sätta gränser. Du ska kunna lägga upp ditt arbete och arbetsdag självständigt, ta eget ansvar, vara en trygg förebild åt våra ungdomar. Vi ser också det som en viktigt egenskap att vara lösningsfokuserad. Du ska ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. I dina arbetsuppgifter ingår också att utbilda, utfärda och följa upp delegationer för läkemedelshantering på institutionen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort krävs då resor förekommer i tjänsten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde efter överenskommelse. Vi tillämpar provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-10 Referensnummer: 06952-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Catarina Fouganthine
avdelningsföreståndare Täppan
010-453 35 00
Axel D'Angelo Gentile
SACO
010-453 35 00

Johan Feldtmann IC
institutionschef
010-453 35 00
Adham Abu Sultan
SEKO
010-453 23 75

Monica Gillgren
OFR
010 453 35 00Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vi tillämpar arbetsprov och tester vid rekrytering. Vi kallar löpande till anställningsintervjuer under ansökningstiden. Friskvårdsbidrag erbjuds alla anställda. I staten finns även många förmåner, se vidare på; https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/formaner/ Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här