Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent dag till avdelning Karlsvik i Höör

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Enheten i Lund tar emot kvinnor med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk ohälsa. Enheten Höör tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk och fysisk ohälsa.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en behandlingsassistent till avdelning Karlsvik som ligger beläget utanför Höör. I arbetet som behandlingsassistent har du en stor del i den dagliga verksamheten med klienterna. Vi arbetar med strukturerad missbruksbehandling där du tillsammans med övrig personal kommer att ansvara för att skapa en stabil och trygg miljö för klienterna. En viktig del i arbetet som behandlingsassistent är kontaktpersonskapet där det ingår enskilda klientsamtal och kontakt med socialtjänst. Du kommer tillsammans med det team som finns kring klienten bidra till att kartlägga hans resurser och behov samt motivera honom till vård under frivilliga former. Strukturerad dokumentation är ett viktigt verktyg i detta arbete och du behöver därför ha en god vana att dokumentera. I tjänsten som behandlingsassistent arbetar man delvis obekväma arbetstider, dag, kväll och helg.

Kvalifikationer

Vi ser gärna att du är utbildad socionom, beteendevetare, behandlingsassistent eller behandlingspedagog. Vi kräver att du som minimum har en 2-årig eftergymnasial examen från folkhögskola eller yrkeshögskola (KY/YH) med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete eller examen från högskola med motsvarande inriktning. Det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenhet inom missbruksvård och/eller tvångsvård. Kunskaper och erfarenhet av att arbeta med Återfallsprevention (ÅP), Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Motivational Interviewing (MI) och med kontaktpersonskap är meriterande. Du har goda kunskaper i att använda svenska språket, både i tal och i skrift. B-körkort är ett krav, då det förekommer resor i arbetet. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet. Du behöver vara en god och trygg förebild åt våra vuxna missbrukare, ha empatisk förmåga och en positiv människosyn med förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Du har en god förmåga att bygga fina relationer på ett professionellt vis samt arbeta processinriktat med behandlings- och processarbetet. Vi begär alltid utdrag ur Polismyndighetens misstanke- och belastningsregister.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2020-11-15 Referensnummer: 2.9.1-5185-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Björn Torshall
Avdelningsföreståndare
010-453 3021
Heinz Månsson
OFR
010-453 3060 avd Karlsvik

Birgitta Severinsson
Saco
010-453 3027

Patrik Riborg
SEKO
0104533040


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.