Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Sjuksköterska

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk, över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning. Oavsett var i vår organisation du arbetar, eller vilken tjänst du har, hjälper du till att skapa livsviktig förändring. SiS LVM-hem Gudhemsgården tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk.

Arbetsbeskrivning

Vill du ingå i ett behandlingsteam med andra yrkesgrupper och skapa livsviktig förändring för utsatta människor? Då är jobbet som sjuksköterska hos oss något för dig. Som sjuksköterska på SiS LVM-hem Gudhemsgården har du ett stimulerande, självständigt och utmanande arbete där du gör skillnad för vuxna män med missbruksproblem, med samtidigt somatisk och psykiatrisk problematik. I arbetsuppgifterna ingår både psykiatriskt och somatiskt omvårdnad samt läkemedelshantering. I arbetet rymmer allt från stödjande samtal till akuta insatser, vilket innebär varierande arbetsuppgifter. Du får arbeta med erfarna engagerade kollegor där du är en del av ett behandlingsteam på institutionen. Vi arbetar med personcentrerad vård där individen är i fokus. Du får arbeta med de mest utsatta och i mötet med dessa kan DU göra skillnad.

Kvalifikationer

Du ska vara legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet. Tidigare arbete inom akutsjukvård, psykiatri eller missbruksvård är en fördel. Specialistutbildning inom psykiatrisk vård är meriterande. Gärna tidigare erfarenhet av att möta utsatta människor. Dina personliga egenskaper är viktiga och vi söker dig som brinner för att jobba med de mest utsatta samhället, har en humanistisk människosyn, gott bemötande, positiv grundinställning och god samarbetsförmåga. Du är tydlig, stabil, flexibel, stresstålig och kan sätta gränser. Vi ser också det som en viktig egenskap att vara lösningsfokuserad. Du ska ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du delar Gudhemsgårdens grundläggande värderingar om människosyn, respekt för individen och en tro på människans vilja och möjlighet till utveckling och förändring. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid enligt överenskommelse. Provanställning sex månader tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-31 Referensnummer: 2.9.1-2768-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Carolin Stenberg
IAS
010-453 62 38
Merja Aahtila
SACO
010-453 24 09

Ulrika Hermansson
institutionschef
010-453 62 01
Stefan Eriksson
Ordförande OFR
072-553 61 31

Åsa Magnusson
SEKO
010-453 62 89Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.