Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Sommarvikariat som Behandlingsassistent, dag och natt

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som bedriver vård, utredning och behandling av ungdomar med allvarliga sociala problem samt vuxna med missbruk. Vården bedrivs vid särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS LVM-hem Älvgården arbetar med omhändertagande enligt lagen om vård av missbrukare, LVM. Vår målgrupp är män med alkohol-eller drogberoende, samt män med dubbeldiagnos. I Älvgårdens verksamhet ingår utredning- och motivationsarbete.

Arbetsbeskrivning

Vi söker personal för sommarvikariat som behandlingsassistent. Vi söker dig som har ett stort intresse att delta i det dagliga arbetet med våra klienter. I arbetet som behandlingsassistent deltar du i den dagliga verksamheten som en bra och trygg förebild för våra klienter samt hjälper till att skapa en stabil, trygg och omvårdande miljö på avdelningen. Arbetsuppgifterna varierar och du kan antingen vara på avdelningen med våra klienter eller planera och genomföra samtalsgrupper, även resor och dokumentation ingår. Andra arbetsuppgifter kan till exempel vara aktiviteter, enskilda samtal eller vara klienten behjälplig med praktiska göromål.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad eller håller på att utbilda dig till behandlingsassistent, skötare, undersköterska, beteendevetare eller behandlingspedagog. Gärna med tidigare erfarenhet av missbruksvård och/eller psykiatri. Du har goda kunskaper i att använda svenska språket, både i tal och i skrift. B-körkort är ett krav, då det förekommer resor i arbetet. Vi ser också att du är en god och trygg förebild åt våra vuxna missbrukare, har empatisk förmåga och en positiv människosyn med förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Vi fäster därför stor vikt vid den personliga lämpligheten. Vi förutsätter att du kan arbeta minst åtta sammanhängande veckor under sommarmånaderna.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning Omfattning: Timavlönad Tillträde sker efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-02-21 Referensnummer: 2.9.1-00443-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform: Timlön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 11

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Angelica Långdahl
Hr-Partner
010-453 70 15
OFR Mikael Vuopio

010 - 453 48 30

Seko Rolf Lindqvist

010 - 453 57 97

Saco-S Merja Aahtila

010 - 453 24 09


Övrigt

Övrigt: Vi kallar löpande till anställningsintervjuer under ansökningstiden. Vid anställning kommer ett utdrag ur misstanke-och belastningsregistret att begäras hos Rikspolisstyrelsen. Inför rekryteringsarbetet har Statens Institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt all kontakt med säljare, rekryteringssajter och liknande. Av administrativa skäl kan vi tyvärr inte ta emot ansökningar via mejl eller vanlig post. Vi hänvisar till vårt e-rekryteringsförfarande för att kunna hantera ansökningarna på ett snabbt och säkert sätt.