Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistent tillsvidare natt

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS LVM- hem Hessleby tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk. Vi har särskild kompetens för medicinsk omvårdnad och kan ta emot klienter med psykiatrisk problematik eller diagnoser.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten ska medverka till att det dagliga arbetet på avdelningen kan utföras enligt rutiner, medverka till klienters trygghet och säkerhet. Det handlar om allmän daglig livsföring, städning, tvätt, matlagning mm. Tjänsten ska även bidra till att säkerheten på institutionen upprätthålls enligt rutiner. För en behandlingsassistent är det centrala att bidra till trygghet och stabilitet för våra klienter. En behandlingsassistent är uppmärksam på klientens mående och agerar utifrån behov.

Kvalifikationer

Lägst avklarad gymnasieutbildning. God svenska i tal och skrift, intresse av att arbeta med och hjälpa människor i en utsatt livssituation efter SiS värdegrund; En plats för förändring. Förmåga att skapa engagemang och delaktighet, förmåga att samverka med andra, god kommunikativ samt relationsskapande förmåga. Stresstålighet krävs för tjänsten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Deltid Enl. överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-08-22 Referensnummer: 04618-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Michael Elmér
Administrativ chef
010-4536503
Merja Aahtila
Saco-s-SiS
010-453 2409

Daniel Johansson
BIC
0104536502
Samuel Sund
OFR/ST
010-4536550

Linda Nordqvist
Seko
010-4536540Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Körkort klass B erfordras. Sökande kommer att få visa upp utdrag från belastningsregistret vid en anställning. Gynnsamt schema med planerad fortbildning och kontinuerligt längre ledighet. Friskvårdsbidrag på f.n. 3000kr/år utgår till våra anställda.