Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Timvikarierande mellanstadie- och högstadielärare

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Ryds brunn tar emot skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Undervisning och handledning av elever. Som timvikarie svarar du på uppdrag av rektor för elevernas undervisning i skolan. Eleverna är mellan 12 och 16 år men undervisningen tar sin utgångspunkt i var eleverna befinner sig kunskapsmässigt. Undervisningen sker i små grupper och individanpassas i så stor utsträckning som möjligt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig för grundskolan 1-9. Flera olika ämneskombinationer är intressanta, och tjänstens utformning kan därför diskuteras utifrån den sökandes aktuella behörighet. Du är intresserad av att arbeta med de elever som har det allra svårast i samhället och som är i behov av stöd från trygga och mogna vuxna med stort hjärta och god förmåga att uppmuntra och att sätta tydliga gränser. Många elever har funktionshinder av socioemotionell och neuropsykiatrisk natur varför erfarenhet av detta är önskvärt. Du skall vara mycket flexibel, ha lätt för att arbeta med andra yrkesgrupper som psykolog, behandlingsassistenter och socialtjänst samt ha lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Din vilja att undervisa och din förmåga att skapa goda relationer är mycket viktiga förutsättningar för ett framgångsrikt arbete hos oss. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Timavlönad Tillträde efter överenskommelse och när av arbetsplatsen betald internutbildning är genomförd. Intervjuer och tillsättning sker löpande.

Ansökan

Ansök senast: 2022-06-30 Referensnummer: 2.9.1.2951-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Torsten Wetterquist
Rektor
010-4536906
Jessica Wickström
Beh.ass. SEKO
010-4536918

Åke Gummesson
Behandlingsassistent SACO
010-4536918

Stefan Nyberg
Facklig företrädare OFR
010-4536911


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen och personuppgiftslagen. När du skickar din ansökan till oss samtycker du till detta.