Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS Margretelund avd Arnhem och Arnbacken söker Behandlingssekreterare

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Margretelund har 39 platser och tar emot icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk. Avdelning Arnhem/Arnbacken är två integrerade akut- och utredningsavdelningar med 6 platser vardera som ligger utanför Falköping.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingssekreterare genomför man intervjuer i våra utredningssystem och sammanställer utredningar av placerade ungdomar tillsammans/i team med psykolog, skolpedagog och behandlingspedagoger utifrån SiS myndighetsgemensamma riktlinjer. En utredning består som regel av familj/nätverksutlåtande, psykologutlåtande, pedagogiskt utlåtande, hälsoutlåtande samt observationer från avdelningsmiljön. Som behandlingssekreterare ansvarar du för samordningen av det viktiga utredningsarbetet kring våra ungdomar och klienter. Du deltar i avdelningsgemensamma möten. Du är med och leder planeringsmöten med placerande socialtjänst samt bidrar till avdelningens gemensamma göromål. I din roll som behandlingssekreterare ingår att skriva huvudutlåtanden och behandlingsrekommendationer.

Kvalifikationer

Du har en högskoleutbildning i det beteendevetskapliga området som t.ex. socionom eller socialpedagog med lämplig adekvat erfarenhet från fältet. Våra värdeord Respekt, Omtanke och Tydlighet genomsyrar vårt uppdrag vilket ställer krav på att ditt förhållningssätt och bemötande uppfyller våra grundläggande värderingar Du är positiv, har god social förmåga, och har lätt att samarbeta med externa och interna aktörer. Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt har ett stort intresse av att arbeta med ungdomar med psykosocial problematik. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav. Innan anställning tar vi utdrag från misstanke- och belastningsregistret.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde 2022-01-01 eller efter överenskommelse Vi tillämpar provanställning.

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-01 Referensnummer: 06572-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Martin Lorentzon
Avdelningsföreståndare
010-453 47 51
Adham Abu Sultan
SEKO
010-453 23 75

Axel D'Angelo Gentile
SACO
010-453 35 00

Monica Gillgren
OFR
010 453 35 00


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Vi kallar löpande till anställningsintervjuer under ansökningstiden. Friskvårdsbidrag erbjuds alla anställda. I staten finns även många förmåner, se vidare på; https://www.stat-inst.se/jobba-hos-oss/formaner/ Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här