Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS ungdomshem Tysslinge söker tre engagerade lärare.

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Tysslinge utanför Södertälje tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Tysslinge utanför Södertälje tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. SiS har ansvar för alla inskrivna ungdomars utbildning oavsett problematik eller placeringsform. Alla ungdomar som vistas på ungdomshemmet ska få den utbildning de behöver och har rätt till. På Tysslingeskolan erbjuder vi undervisning på grundskole- och gymnasienivå inom ramen för språkintroduktion och individuellt alternativ. Vi arbetar med ett specialpedagogiskt förhållningssätt och fortbildar oss kontinuerligt. Tysslingeskolan består för närvarande av 8 lärare, en speciallärare, en administratör, en studie- och yrkesvägledare och en rektor. Skolan är i stark utveckling och prioriteras högt inom SiS. Brinner du för ungdomars rätt till utbildning och vill jobba på en skola med god stämning och hög arbetsglädje? Tysslingeskolan söker nu tre lärare som är intresserade av att arbeta med de elever som har det allra svårast i samhället. Våra elever är motiverade och i behov av stöd från trygga vuxna med stor empatisk förmåga samt god förmåga att uppmuntra, motivera och sätta tydliga gränser. Många av våra elever har funktionshinder av socioemotionell och neuropsykiatrisk natur. Som lärare hos oss undervisar du i små grupper med extra anpassningar utifrån varje elevs behov. Vi har våra elever en kort tid. Därför är det viktigt att med ett positivt förhållningssätt och en tro på varje individs utvecklingspotential motivera varje elev att bli behörig i sina ämnen eller kurser. Du samarbetar med oss på skolan och med andra yrkesgrupper på Tysslinge kring eleven. Du dokumenterar din undervisning så att du underlättar elevens framtida skolgång. Du deltar i kollegialt lärande, handledning och utvecklingen

Kvalifikationer

Du som söker ska - vara legitimerad lärare i ett eller flera av följande ämnen SVA, geografi, matematik, fysik, musik och hem- och konsumentkunskap, på högstadie- och gymnasienivå. Det är meriterande - Om du har flera av ämnena i din behörighet. - Om du har erfarenhet av arbete med ungdomar i utsatta situationer. Personliga egenskaper: - God samarbetsförmåga - Flexibilitet i arbetet Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid / deltid Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2020-11-30 Referensnummer: Dnr: 2.9.1-5624-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 3

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Åsa Beckman
Rektor
010 - 453 42 81
SACO - Pontus Poysti

010-453 42 90

Elisabet Hyvärinen
Personaladministratör
010-453 42 17
Jenny Kingstedt
ST/OFR
010-453 40 77

Marie Jönsson
Institutionschef
010-453 42 01
Mika Erkkonen
SEKO
010-453 52 12
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.