Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Vikariat Behandlingsassistent som vill göra skillnad

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Fagared har plats för 59 pojkar och flickor i åldern 16-21 år omhändertagna enligt LVU eller dömda till LSU. Fem avdelningar ligger i Lindome 2 mil söder om Göteborg, en i Göteborgs stad, två i Marks kommun i Öxnevalla, Horred.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en vikarierande behandlingsassistent för ett vikariat om 12 månader till vår behandlingsavdelning Sjöstugan. I ditt arbete kommer du att motivera människor till nya och mindre destruktiva sätt att leva. Du kommer jobba med att bygga trygga relationer, men också med utvalda och väl fungerande behandlingsmetoder. Målet med ditt uppdrag är att skapa hopp, framåtrörelse och meningsfullhet i livssituationer som stukats av psykosociala problem, utanförskap och missbruk. Att göra den resan i olika skeden av ungdomarnas liv, är ett tufft och utmanande arbete på alla plan. Du arbetar i ett team av engagerade kollegor och med er samlade kompetens har ni möjlighet att nå bra resultat. Vi arbetar utifrån våra värdeord; Respekt, Omtanke och Tydlighet.

Kvalifikationer

Kräver gymnasieutbildning i kombination med flerårig erfarenhet av att möta människor i en utsatt livssituation, exempelvis genom tidigare arbete på SIS eller eller med annan tvångsvård. Arbetsuppgifterna handlar om praktiskt vardagsarbete på avdelningen, att vara ett stöd för ungdomen och att vara lyhörd för ungdomens mående. Att inneha personlig lämplighet i kombination med erfarenhet är grundläggande. SiS har flera interna utbildningar som alla nyanställda ska genomföra, därför är det också viktigt att känna en motivation för att vidareutbilda sig och att hela tiden sträva efter att lära sig mer om arbetssätt och målgrupp. Som person och i din yrkesroll behöver du vara stabil, trygg och strukturerad, men framförallt också relationsskapande. B-körkort är ett krav då resor ingår i tjänsten Personliga egenskaper: • Du behöver vara en ansvarsfull, positiv och tålig person med stor förmåga att sätta gränser. • Vi förväntar oss att du är strukturerad men samtidigt flexibel då arbetet kräver både långsiktig planering samt förmåga att snabbt agera i oväntade situationer. • En stor del av arbetet är motivationsarbete vilket innebär att du behöver ha tålamod och ett pedagogiskt förhållningssätt. • Du tillämpar ett högt säkerhetstänk, vilket innebär att du är pålitlig i situationer där fysiskt våld kan uppstå. • Vid stressfulla situationer kan du agera lugnt, kontrollerat och professionellt. • Alla vård- och behandlingsinsatser dokumenteras vilket innebär att du skall uttrycka dig väl i svenska skriftligen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-11-08 Referensnummer: 2.9.1-6421-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Ronai Larsson
Avdelningsföreståndare
0104536381
Catharina.Wikehult
Saco-S
010-4536404

Stefan Hasselfors
Seko-SiS
010-4536429

Johnny Staal
OFR/S
010-4536307


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Innan beslut om anställning fattas kommer bakgrundskoll samt registerkontroll genomförs då tjänsten är placerad i myndighet med uppdrag att bedriva tvångsvård. SIS tillämpar 6 månaders provanställning. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen och personuppgiftslagen. När du skickar din ansökan till oss samtycker du till detta. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.