Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Bitr.avdelningsföreståndare som kan skapa förutsättning för ett bättre liv

Arbetsplatsbeskrivning

Rebecka /Ekebylund har två enheter, Rebecka på Färingsö och Ekebylund i Rosersberg. Målgruppen är kvinnor med alkohol-, narkotika- och/eller läkemedelsmissbruk, ibland i kombination med psykisk störning och behov av viss omvårdnad.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en Bitr.avdelningsföreståndare (BAF) som biträder avdelningsföreståndaren med att leda och fördela arbetet på enhet Rebeckas avdelning Eira. Du kommer som BAF att vara delaktig i ansvaret för de kvinnor som är placerade på avdelningen. Som BAF träder du även in i Avdelningsföreståndarens ställe vid frånvaro enligt delegationsordning. I arbetet ingår ledning av personal och delaktighet i ansvaret för arbetsgruppens kompetensutveckling samt dokumentation, behandlingsplanering, metodutveckling och uppföljning. I arbetet ingår även att se till att avdelningsarbetet följer säkerhetsrutiner för arbetsmiljön och att övriga regler, förhållningssätt samt arbetsstruktur följs. Du behöver ha en god samarbetsförmåga med både interna och externa parter, med institutionens övriga avdelningar, andra institutioner inom myndigheten samt externa kontakter som socialtjänster, regioner och andra myndigheter. Du ingår i institutionens krisberedskapsgrupp och institutionens ledningsgrupp som omfattas av chefsberedskap. Tjänsten är underställd avdelningsföreståndaren. Vi arbetar utifrån våra värdeord Respekt, Omtanke och Tydlighet gentemot både klienter, medarbetare och externa parter.

Kvalifikationer

Krav finns på relevant högskoleutbildning inom samhälls- eller beteendevetenskap alternativt vårdkunskap med minst 180 hp. Dokumenterad erfarenhet av samt vitsordad lämplighet för ledarskap krävs. Du har även en god dokumentations- och kommunikationsförmåga samt att en mycket god samarbetsförmåga erfordras. Du förutsätts kunna organisera ditt och andras arbete på ett adekvat sätt samtidigt som du besitter förmågan att med ett strategiskt och strukturerat arbetssätt leda avdelningsarbetet så att detta överensstämmer med den värdegrund och de mål, lagar och riktlinjer som finns för verksamheten. Du behöver kunna tillvarata medarbetarnas olika kompetenser och trivs med att motivera till delaktighet och ansvarstagande för att utveckla verksamheten mot uppställda mål. Krav på körkort sedan minst två år krävs. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde efter överenskommelse med en inledande provanställning på 6 månader.

Ansökan

Ansök senast: 2022-06-05 Referensnummer: 2.9.1-2836-2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Rose Wiman
Institutionschef
010-453 25 01
Linda Majonen
Saco
010-4532514

Lotta Fastling
Avdelningsföreståndare
010-4532522
Laila Linde
Seko
010-4532520

Per Börgesson
OFR
010-4532542Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.