Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

HR-administratör

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS LVM-hem Gudhemsgården tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk.

Arbetsbeskrivning

Är du intresserad av personalfrågor och trivs bra med att ha mycket kontakt med människor? Är du dessutom vass på personaladministration? Som HR-administratör stödjer du HR-generalisten på institutionen, det är en varierande och spännande roll där du får möjlighet att arbeta med flera områden inom HR. Du kommer ha kontakt med flera olika funktioner inom SiS och det krävs därför att du har en god kommunikationsförmåga och trivs i en social roll. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är allmän personaladministration, exempelvis vakanstillsättning, anställningsavtal, rekryteringsarbete, semesterplanering och introduktion av nya medarbetare. För att trivas i rollen som HR-administratör är du självgående och driven, du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter. Vidare är du noggrann och har förmågan att strukturera och prioritera ditt arbete väl. Då du arbetar nära HR-generalisten trivs du med att samarbeta, såväl som du trivs med att ta egna initiativ och självständigt driva ditt arbete framåt. Som person har du en positiv inställning och en vilja till att utvecklas. Tjänsten ställer höga krav på att du har ett gott ordningssinne, är stresstålig och organiserad. Du är driven och engagerad och gillar att arbeta i en verksamhet med högt tempo. Då du kommer att ha varierande arbetsuppgifter krävs det att du är flexibel, har lätt för att samarbeta och har lätt för att knyta nya kontakter. Då du har ett huvudsakligt ansvar för SiS schema- och bemanningssystem ser vi att du har en lösningsfokuserad inställning och arbetssätt.

Kvalifikationer

Du har en relevant HR-utbildning eller annan erfarenhet, som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du har god erfarenhet av personaladministrativt arbete, personalsystem och bemanningsärenden. Du har kompetens inom IT-området som är relevant för huvuduppgifter/ansvar. Det är meriterande om du har erfarenhet av en liknande tjänst och tidigare jobbat med personaladministrativa frågor. Det är meriterande är om du har arbetat med någon av följande system: Besched schema- och bemanningssystem Primula personal- och lönesystem WinLas personalsystem för anställningsavtal.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid eller enligt överenskommelse. Provanställning sex månader tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2020-08-16 Referensnummer: 2.9.1-3026-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Anna Bondesson
HR-Generalist
010-453 62 11
Jimmy Hägg
SEKO
010-453 62 12

Anna-Lena Ingelhag
vik. bitr. institutionschef
010-453 62 20
Kenth Karlsson
OFR
010-453 62 00

Merja Aahtila
SACO
010-453 24 09Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.