Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Biträdande institutionschef

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS LVM- hem Hessleby tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk. Vi har särskild kompetens för medicinsk omvårdnad och kan ta emot klienter med psykiatrisk problematik eller diagnoser.

Arbetsbeskrivning

Biträdande institutionschef, BIC, bistår institutionschefen i styrning och ledning av verksamheten. Tjänsten är direkt underställd institutionschefen och jobbar på dennes uppdrag. BIC träder in för institutionschefens ställe vid dennes frånvaro samt ingår i institutionens chefsberedskap. Vi erbjuder dig arbete och delaktighet i en verksamhet som är i ständig förändring utifrån ett livsviktigt uppdrag. Som BIC på SiS LVM-hem Hessleby ingår du i ny ledningsgrupp som arbetar utifrån den lärande organisationen. Som biträdande institutionschef ingår förutom att vara en del av ledningsgruppen, chefsansvar för grupp av medarbetare, personalfrågor, arbetsmiljöfrågor, att ansvara för fastigheter och drift samt vara ett stöd till institutionens avdelningsföreståndare.

Kvalifikationer

- Du innehar minst 180 hp och är samhälls- eller beteendevetare, sjuksköterska eller socionom. - Du har flerårig dokumenterad och vitsordad chefserfarenhet med personalansvar samt har deltagit i ledningsgruppsarbete. - Du har arbetat med missbruksvårdens målgrupper. - Du har arbetat på statlig myndighet. - Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift samt grundläggande datakunskaper. Meriterande är kunskaper om och intresse av verksamhetsutveckling. Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring: Du har en grundmurad positiv människosyn, är humanist och deltar aktivt för att bidra till efterlevnad av SiS värdegrund, omtanke, respekt och tydlighet. Du har ett tydligt arbetsgivarperspektiv och är flexibel, noggrann, analytisk och strukturerad. Du har förmåga att periodvis hantera en hög arbetsbelastning och kunna prioritera arbetet självständigt. Du har en mycket god samarbetsförmåga och förståelse för olika professioner samt en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-02-28 Referensnummer: 00981-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Tina Krintéll
Institutionschef
010-4536501
Merja Aahtila
Saco-s-SiS
010-453 2409

Linda Nordqvist
Seko
010-4536540

Samuel Sund
OFR/ST
010-4536550


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. B-körkort är ett krav. Utdrag tas från polisens misstanke- och brottsregister. Chefsberedskap ingår i tjänsten.