Jag godkänner
Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Sommarvikariat som sjuksköterska till SiS Ungdomshem Långanäs

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM- hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Därför blir ditt arbetsliv på SiS en resa i personlig utveckling och din vardag en tuff och spännande utmaning på alla professionella plan. SiS ungdomshem Långanäs tar emot icke skolpliktiga flickor och pojkar med psykosocial problematik, kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Vi är ett team på två sjuksköterskor, tre psykologer och en arbetsterapeut som söker dig som är legitimerad sjuksköterska och vill stötta upp i vår spännande verksamhet under sommaren. Som sjuksköterska på SiS ungdomshem Långanäs har du ett viktigt uppdrag då du tillsammans med avdelningarna och dina kollegor verkar för våra ungdomars upplevelse av en god hälsa. Vårt arbete utgår alltid från våra värdeord, respekt, omtanke och tydlighet. I din roll hos oss kommer du ansvara för läkemedelshantering, hälsosamtal och planerad läkarmottagning samtidigt som du har en löpande kontakt med avdelningarna. Arbetsuppgifterna innebär bland annat att hämta och dela mediciner i dosetter, planera och genomföra hälsosamtal, planering av läkarmottagning och verkställande av ordinationer samt administration såsom exempelvis journalföring och dokumentation. Arbetsuppgifterna innebär också att bistå avdelningarna med rådgivning inom hälso- och sjukvård samt enklare sjukvårdsinsatser. Ständig samverkan med dina närmsta kollegor och ungdomarnas avdelningar på Långanäs är en naturlig del av tjänsten. Du kommer också ha kontakter med andra vårdinstanser.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska gärna med vidareutbildning till barnsjuksköterska, distriktssköterska eller skolsköterska, men det är inget krav. Vi ser också gärna att du har något eller några års erfarenhet från arbete med barn och ungdomar. Du som söker ska ha goda IT kunskaper samt behärska det svenska språket väl, i både tal och skrift. Körkort är ett krav. Du som söker tjänsten är nyfiken på och intresserad av att arbeta med ungdomar som befinner sig i en orienteringsfas i livet. För att lyckas i rollen krävs att du vågar vara en trygg, stabil och tålmodig, omtänksam vuxen oavsett vilket bemötande ungdomarna ger dig. Vidare bör du arbeta bra tillsammans med andra människor genom att lyssna och kommunicera på ett klart och välformulerat sätt. Du har också förmågan att sätta dig in i någon annans perspektiv, snabbt ändra ditt synsätt och anpassa dig till situationen. Slutligen tror vi att du är en person som tar ansvar för dina arbetsuppgifter genom att självständigt driva dina processer och planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning Omfattning: Deltid Tjänsten är ett sommarvikariat på 50-80%.

Ansökan

Ansök senast: 2020-03-15 Referensnummer: 2.9.1-771-2020
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Johan Ragnarsson
HSL-chef
010-4533612
Andreas Bardh
SACO
010-4533600

Håkan Karlsson
OFR
010-4533600

Catarina Strandberg
SEKO
010-4533600


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.