Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

2,5 st behandlingsassistenter natt till Rinnebäck och Fyrklövern i Lund

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. Enheten i Lund tar emot kvinnor med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk ohälsa. Enheten Höör tar emot män med alkohol-, narkotika- eller blandmissbruk, i kombination med psykisk och fysisk ohälsa.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu 2,5 behandlingsassistenter för nattjänstgöring till avdelningarna Rinnebäck och Fyrklövern som ligger beläget i södra Lund och som är två låsta avdelningar som bedriver tvångsvård. Rinnebäck är en avdelning med 8 platser för kvinnor varav 3 med särskilda behov. Klienterna på avdelning Rinnebäck vårdas företrädesvis tillsammans i grupp. Avdelning Fyrklövern, som under hösten 2021 kommer att öppnas i projektform, är en förstärkt avdelning bestående av 4 platser för kvinnor med särskilda behov. Fyrklövern består av separata lägenheter. Utöver en allvarlig beroendeproblematik har klienterna som vårdas på Fyrklövern särskilt svårt för att vistas tillsammans med andra klienter. Klienterna med särskilda behov har nära till våldsamt utagerande beteendemönster i situationer då de blir stressade och ångestfyllda. Vi arbetar med strukturerad missbruksbehandling där du tillsammans med övrig personal kommer att ansvara för att skapa en stabil och trygg miljö för klienterna. I arbetet som behandlingsassistent med nattjänstgöring är du en del i kvällens verksamhet med klienterna. Strukturerad dokumentation är ett viktigt verktyg i arbetet som behandlingsassistent hos oss och du behöver därför ha en god vana att dokumentera. I denna tjänst som behandlingsassistent kommer du att arbeta nattetid (vaken natt), vardag och helg. Under nattetid arbetar behandlingsassistenterna avdelningsöverskridande vilket innebär att tillsyn och eventuella stödinsatser även kommer att ske på avdelning Hill och avdelning Ängen. Avdelning Hill ansvarar för 16 låsbara platser och avdelningen Ängen för 4 öppna platser.

Kvalifikationer

Lägst avklarad gymnasieutbildning. Erfarenhet av arbete med människor i utsatta livssituationer, t.ex. arbete inom psykiatri eller inom LSS omsorg. Kunskaper och färdigheter • God svenska i tal och skrift • B-körkort - Vara trygg i att utföra arbetsuppgifter enskilt och erbjuda stöd åt en klient i taget och klienter i grupp. - Vara inställd på att identifiera klientens specifika behov och begränsningar för att därefter anpassa krav och de stödjande insatserna. - God förmåga att bygga relationer och arbeta processinriktat med behandlings- och förändringsarbete. - God förmåga i att samverka samt att ta ansvar för att kunskapsöverföring sker både från och till andra. - Kunskap om och erfarenhet av att arbeta med klienter som har NPF (neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) ses som meriterande. - Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. - Erfarenhet av arbete inom tvångsvård på institution är önskvärt. Utifrån att vi har ett uppdrag att vårda klienter som har särskilda behov, så betonas vikten av att: - ha god förmåga att hantera högenergiska situationer som tenderar att framkalla känslor av stress och press på ett lågaffektivt, metodförankrat och riskavvägande vis. - vara prestigelös och sänka kraven i möjligaste mån i situationer där risk för stress, oro, ångest och andra negativa känslor hos klienten föreligger. - ha god förmåga att, i svårare situationer, även upprätthålla en ödmjukhet inför målgruppens problematik, dvs erbjuda ett värdigt bemötande som vilar på en humanistisk människosyn. - ha god förmåga att, i svårare situationer, dessutom agera med en gränssättande tydlighet när så är nödvändigt. Vi begär utdrag ur polismyndighetens misstanke- och belastningsregister.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Tillträde och varaktighet enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-06-13 Referensnummer: 2.9.1-3794-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 2 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Petter Jarnlo
Avdelningsföreståndare
010-453 3020
Hans Jarlstad
SACO
010-453 3024

Helen Eriksson
OFR
010-4533091

Patrik Riborg
SEKO
0104533040


Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.