Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagog

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Bergsmansgården tar emot flickor, icke skolpliktiga i åldrarna 16-20 år. Institutionen ligger i Fjugesta, tre mil väster om Örebro.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingspedagog på SiS ungdomshem Bergsmansgården har du ett livsviktigt uppdrag. Verksamheten tar på socialtjänstens uppdrag emot flickor i åldrarna 16-20 år som är i behov av vård. I ditt arbete kommer du att motivera ungdomar till nya och mindre destruktiva sätt att leva. Du kommer jobba med att bygga trygga relationer. Målet med ditt uppdrag är att skapa hopp, framåtrörelse och meningsfullhet i livssituationer som stukats av psykosociala problem, utanförskap och missbruk. Du arbetar i ett team med engagerade kollegor och med er samlade kompetens har ni möjlighet att nå bra resultat. Vi arbetar utifrån våra värdeord; Respekt, Omtanke och Tydlighet.

Kvalifikationer

Socionom, socialpedagog, behandlingsassistent eller annan utbildning/ erfarnhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Dock är din personliga lämplighet nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du även vara en empatisk person som drivs av en stark inre glöd och vilja att skapa vårdresultat utöver det vanliga. Att du är en kollega som delar kunskap och bidrar till vi-känslan på SiS är andra egenskaper som gör dig intressant. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Då behandlingsarbete dokumenteras och diskuteras med flera olika aktörer ställs höga krav på god kommunikationsförmåga i såväl tal som skrift. Kan du stimulera och utveckla ungdomarnas fritidsintressen och har erfarenhet av arbete med ungdomars fritid är detta meriterande. B-körkort är ett krav då det förekommer resor i arbetet. Utbildning i ART, MI, KOMET eller ÅP är meriterande. Vid anställning kommer vi att begära utdrag ur belastningsregistret.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2022-07-17 Referensnummer: BMG2108
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Elisabeth Ståhl
Biträdande institutionschef
010-4532802
Linda Eriksson
Seko
010-453 28 11

Nathali Stålhammar
Avdelningsföreståndare
010-4532821
Robert Tegman
OFR-ST
010-453 28 11

Pernilla Jansson
T.f Avdelningsföreståndare
010-453 28 39
Henrik Isgren
Saco-SiS
0104535626
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.