Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Timvikarie som vill göra skillnad

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Fagared i Lindome har plats för pojkar i åldern 16 - 21 år omhändertagna enligt LVU eller dömda enligt LSU.

Arbetsbeskrivning

Vill du ha ett arbete där du får möjlighet att växa på både ett individuellt och ett yrkesmässigt plan? På SiS får du en utvecklande arbetsvardag som präglas av allt från skratt till frustration där ditt viktigaste redskap blir din förmåga att samtala och bygga en relation med ungdomarna. Det är genom trygga och meningsfulla relationer som vi kan skapa en positiv förändring för en människa som hamnat utanför samhället. Nu letar vi efter dig som med en mogenhet och stor empati vill vara en tillgänglig förebild för våra ungdomar. För att kunna jobba som behandlingsassistent behöver du vara professionell och mogen i ditt möte med en utsatt ungdom. Hur väl du lyckas i rollen kommer bottna i ditt tålamod och din förmåga att sätta gränser och bygga trygga relationer. Du kommer vara konstant omgiven av människor och behöver trivas med det. Kanske har du högskoleutbildning som beteendevetare, eller så har du förskaffat dig din erfarenhet av ungdomsvård på annan väg det viktigaste för oss är att du är en rak och mogen person med en genuin vilja att hjälpa utsatta människor.

Kvalifikationer

Minst treårig gymnasieutbildning. Har du arbetat med ungdomar tidigare eller varit aktiv som ungdomsledare inom idrott eller liknande är det en stor fördel. Du måste kunna uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Talar du andra språk ser vi det som en merit. Du behöver vara en ansvarsfull, positiv och tålig person med stor förmåga att sätta gränser. Arbetet på avdelningen kräver i stor utsträckning ett praktiskt handlag då du dagligen tar hand om avdelningen med allehanda hushållssysslor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Timavlönad Eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-10-03 Referensnummer: 2.9.1-5598-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 5 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Börge Skotnes
Samordnare
010-4536306
Johnny Staal
OFR/S
010-4536307

Catharina Wikehult
Saco-S
010-4536404

Stefan Hasselfors
Seko-SiS
010-4536429


Övrigt

Övrigt: • Intervjuer kan komma att hållas löpande under ansökningstiden. • Innan beslut om anställning fattas kommer bakgrundskoll samt registerkontroll genomförs då tjänsten är placerad i myndighet med uppdrag att bedriva tvångsvård. • SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. • När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen och personuppgiftslagen. När du skickar din ansökan till oss samtycker du till detta. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här
Les mär om SiS och att arbeta hos oss