Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingspedagoger 100 % tillsvidare

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Ljungaskog i Örkelljunga tar emot flickor i åldrarna 15–20 år. Institutionen har i uppdrag att bedriva vård för flickor med särskilda vårdbehov.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingspedagog på SiS ungdomshem Ljungaskog har du ett livsviktigt uppdrag. I ditt arbete kommer du att motivera människor till nya och mindre destruktiva sätt att leva. Du kommer jobba med att bygga trygga relationer, men också med utvalda och väl fungerande behandlingsmetoder. Målet med ditt uppdrag är att skapa hopp, framåtrörelse och meningsfullhet i livssituationer som stukats av psykosociala problem, utanförskap och missbruk. Att göra den resan i olika skeden av ungdomarnas liv, är ett tufft och utmanande arbete på alla plan. Du arbetar i ett team av engagerade kollegor och med er samlade kompetens har ni möjlighet att nå bra resultat. SiS satsar mycket på utbildning så hos oss får du verkligen en chans att utveckla dig och komma vidare i ditt yrke. Vi arbetar utifrån våra värdeord; Respekt, Omtanke och Tydlighet. Tjänster som söks är 1 st behandlingspedagoger på behandlingsavdelning för flickor och 3 st behandlingspedagoger på akut-/utredningsavdelning för flickor. Schema även obekväm arbetstid.

Kvalifikationer

Din personliga lämplighet är nyckeln till livsviktig förändring. Därför behöver du vara en varm empatisk person som drivs av en vilja att skapa vårdresultat utöver det vanliga. Att du är en kollega som delar kunskap och bidrar till vi-känslan på SiS är andra egenskaper som gör dig intressant. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. Minst tvåårig eftergymnasial examen, till exempel utbildning vid folkhögskola eller yrkeshögskola med inriktning mot socialt/pedagogiskt behandlingsarbete krävs. Till akut/utredningsavdelningen är det meriterande att ha erfarenhet av LSS-verksamhet, samt även målgruppen flickor ålder 12-15 år. Din förmåga att använda svenska språket i tal och skrift behöver vara god. Körkort är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Arbetsgivaren begär utdrag från Polisstyrelsens register före anställning. Erfarenhet krävs. Vi tillämpar provanställning. Intervjuer kan komma att genomföras löpande så Du som är intresserad vänta inte med att söka.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Snarast enl överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-11-30 Referensnummer: 2021-20
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 4 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Shahad Nordén
Avdelningsföreståndare
010 453 73 31
Jessica Jönsson
OFR
010-456 73 00

Jenny Lomvall
Avdelningsföreståndare
010-453 73 61
Gunnar Albinsson
SACO
010-453 63 00

Dragan Mandrapa
Avdelningsföreståndare
0104597351
Adham Abu-Sultan
seco
010-453 23 75
Övrigt

Övrigt: SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.