Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Behandlingsassistenter för visstidsanställning

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för barn, ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, kriminalitet, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Sundbo utanför Fagersta tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk. Vi har i uppdrag att bedriva vård för ungdomar med särskilda vårdbehov och tar emot pojkar som har dömts till sluten ungdomsvård (LSU).

Arbetsbeskrivning

Vi söker behandlingsassistenter för allmän visstidsanställning på flera av våra avdelningar under perioden 1/1 - 31/12 2022. Som behandlingsassistent har du ett stort ansvar och är delaktig i behandlingsarbetet med ungdomarna. Tillsammans med övrig personal är du en vuxen förebild och ansvarar för att skapa en stabil och trygg miljö för ungdomarna. För att möjliggöra denna miljö är det viktigt att skapa och bibehålla en tydlig struktur på avdelningen gällande exempelvis förhållningssätt, rutiner och regler. Du deltar i det dagliga arbetet på avdelningen och hjälper ungdomarna i vardagsnära insatser, vilka kan handla om med städning, tvätt och matlagning. Du är uppmärksam på ungdomarnas mående och agerar utifrån behov.

Kvalifikationer

Som behandlingsassistent ska du vara tålmodig, pålitlig, trygg, gränssättande och kunna behålla lugnet i stressiga situationer. Du ska även ha lätt för att samverka med såväl ungdomarna som med dina arbetskamrater. Dina värderingar är viktiga eftersom du är en rollmodell för ungdomarna. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Krav: - Gymnasieexamen - Erfarenhet av arbete med människor i utsatta livssituationer, till exempel inom psykiatri, LSS, HVB-hem, SiS eller kriminalvården - B-körkort - Goda kunskaper i svenska Meriterande: - Pågående utbildning till socialpedagog - Kunskap om LVU och LSU - Annan språkkunskap såsom exempelvis arabiska

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning Omfattning: Heltid Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-02 Referensnummer: 2.9.1-7079-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 8 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Lisa Vestlund
HR-generalist
010-453 52 19
Mikael Andersson
SACO-S
010-453 51 11

Torbjörn Israelsson
SEKO
010-453 51 24

Thord Jansson
OFR
010-453 41 81


Övrigt

Övrigt: - SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. - SiS gör registerkontroll innan anställning. - Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.