Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Ungdomshem Eknäs söker behandlingsassistent NATT, 75 % - tillsvidare

Arbetsplatsbeskrivning

SiS ungdomshem Eknäs tar emot icke skolpliktiga pojkar med psykosocial problematik samt kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Som behandlingsassistent som TJÄNSTGÖR på NATTEN OCH KVÄLLAR har du ett livsviktigt uppdrag. Du kommer att , utifrån socialtjänstens uppdrag och i samverkan med övrig personal, svara för motivations- och behandlingsarbete framför allt på kvällar och nätter. Du kommer att medverka i planerade fritidsaktiviteter på kvällar, utföra avdelningsobservationer och dokumentera. I arbetsuppgiften kan även ingå kontakter med ungdomens familj, socialtjänst och andra myndigheter. Du kommer att arbeta på någon av våra fyra ungdomsavdelningar, med som maximalt 8 ungdomar närvarande samtidigt. Arbetstid: kväll och natt, enligt fast arbetsschema, allt efter behov. Tjänstgöringsgrad är 75%. Allt arbete inom SiS utgår från våra värdeord: Respekt, Omtanke och Tydlighet.

Kvalifikationer

Din personliga lämplighet är en stor faktor. Du behöver vara en empatisk person som drivs av en stark inre glöd att vilja skapa resultat utöver det vanliga. Att du är en kollega som delar kunskap och bidrar till team-känsla på SiS är andra egenskaper som gör dig intressant. Lika viktigt är det att du har en grundmurad positiv människosyn och en förmåga att hantera konflikter på ett konstruktivt sätt. • Utbildningskrav till att vara behörig för denna tjänst är att du har avklarat en fullständig gymnasieutbildning (2350 p) med godkända betyg . Det är bra om du har erfarenhet av arbete med människor i utsatta livssituationer, t.ex. arbete inom psykiatri eller inom LSS omsorg. • Du behöver vara en ansvarsfull, positiv och tålig person med stor förmåga att sätta gränser. • Vi förväntar oss att du är strukturerad men samtidigt flexibel då arbetet kräver både långsiktig planering samt förmåga att snabbt agera i oväntade situationer. • En stor del av arbetet är motivationsarbete vilket innebär att du behöver ha tålamod och ett pedagogiskt förhållningssätt. • Arbetet på avdelningen kräver i stor utsträckning ett praktiskt handlag då du dagligen tar hand om avdelningen med allehanda hushållssysslor. • Alla vård- och behandlingsinsatser dokumenteras vilket innebär att du skall uttrycka dig väl i skrift • Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. • B-körkort är ett krav Meriterande om du har erfarenhet av målgruppen, arbetat tidigare med tvångsvård inom SiS samt erfarenhet av nattjänstgöring. Att du tidigare har arbetat med ungdomar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Deltid eller enligt överenskommelse. Provanställning på 6 månader tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2022-05-29 Referensnummer: 3316 -2022
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Schema

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Jonni Durlind
HR - administratör
010-453 26 12
Carlos Stubing Carrasco
OFR/ST
0104532640

Zdravko Miholic
Institutionschef
010-453 26 01
Ann-Kristin Södergren
SECO
0104532667Övrigt

Övrigt: Körkort och tillgång till bil är ett måste med anledning av institutionens geografiska läge, och att bilkörning i tjänsten också kan bli aktuellt. Intervjuer med utvalda, kommer att ske kontinuerligt under ansökningstiden. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.