Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

Biträdande avdelningsföreståndare till vår pojkavdelning Sörby

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på särskilda ungdomshem och LVM-hem över hela landet. SiS verkställer även sluten ungdomsvård och finansierar forskning för att utveckla vården och behandlingen. I klartext är det vårt uppdrag att vända liv som präglats av utanförskap, missbruk och psykosociala problem. Därför spelar SiS en avgörande roll i vårdkedjan och ger hopp i svåra situationer. Att skapa den livsviktiga förändringen och möjligheten är inget vanligt jobb. SiS ungdomshem Hässleholm tar emot skolpliktiga pojkar och flickor med psykosocial problematik samt pågående kriminalitet och missbruk.

Arbetsbeskrivning

Som biträdande avdelningsföreståndare vid SiS ungdomshem Hässleholm ersätter du avdelningsföreståndaren vid dennes frånvaro. Du är en aktiv del av det dynamiska behandlingsarbetet, och du arbetar tvärprofessionellt. Du har ansvar för att klienterna/ungdomarna får rätt behandling i enlighet med upprättad behandlingsplan, du samverkar med socialtjänst samt handleder behandlingsassistenterna i deras arbete och ser till att dokumentation görs enligt gällande riktlinjer.

Kvalifikationer

Vi söker dig med intresse för ungdomsvård och påvisat gott ledarskap. För tjänsten krävs att du har minst en treårig akademisk utbildning inom samhälls-, vård- och beteendevetenskap. Till exempel socionom eller beteendevetare. Du ska gärna ha chefs- och arbetsledarerfarenhet inom socialt arbete samt ha kunskaper om gällande lagstiftning, särskilt LVU och särskilda befogenheter. B körkort är ett krav. Personliga egenskaper För denna roll är det viktigt att du är trygg i dig själv samt har en god förmåga att kunna strukturera och planera utifrån de riktlinjer som finns uppsatta inom organisationen. Du trivs i samarbetet med övriga professioner och har de ledaregenskaper som krävs för din biträdande avdelningsföreståndarroll. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Efter överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2021-03-09 Referensnummer: 2.9.1-1600-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1 Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Maria Månsson
Avdelningsföreståndare
010-453 53 62
Andreas Gustafsson
Saco-s
010-453 53 22

Magnus Nilsson
OFR
010-453 53 07

Rickard Karlsson
SEKO
010-453 53 00


Övrigt

Övrigt: Vad erbjuder SiS dig? Statens institutionsstyrelse erbjuder dig en trygg anställning med bra förmåner, bland annat upp till 35 semesterdagar och goda utvecklings- och fortbildningsmöjligheter. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande.