Statens Institutionsstyrelse - till startsidan Det gäller livet.

Information om tjänsten

SiS söker en kommunikationsstrateg för spännande uppdrag

Arbetsplatsbeskrivning

Statens institutionsstyrelse, SiS, är en myndighet som ansvarar för individuellt anpassad tvångsvård för ungdomar och för vuxna med missbruk. Det gör vi på ungdomshem och hem för vuxna med missbruk över hela landet. Hos oss på SiS blir ditt arbetsliv en tuff och spännande utmaning, oavsett om du har en fast anställning, jobbar som sommarvikarie eller vikarierar under din utbildning. På huvudkontoret i Solna, är vi ca 200 medarbetare fördelat på sju avdelningar. Tillsammans arbetar vi för att stötta och utveckla myndigheten med ca 4000 medarbetare. Vi håller till i nya lokaler i Solna Business Park. Kommunikationsavdelningen ansvarar för myndighetens interna och externa kommunikation. Det innebär bl.a. ansvar för myndighetens press- och mediearbete och ansvar för myndighetens kommunikationskanaler, inklusive webbplatser, intranät och sociala medier. Avdelningen ansvarar även för det övergripande varumärkesarbetet, inklusive arbete med arbetsgivarvarumärke tillsammans med HR. Avdelningen jobbar även tätt ihop med andra delar av organisationen i att utveckla myndighetens ledningskommunikation, samverkan med externa aktörer och vidareutveckling av SiS forskningskommunikation. På avdelningen arbetar kommunikatörer och pressekreterare och en ytterligare kommunikationsstrateg i nära samarbete och du rapporterar direkt till kommunikationsdirektören.

Arbetsbeskrivning

Vill du jobba med kommunikationsfrågor med fokus på strategisk kommunikation inom en myndighet som förändras och utvecklas? Drivs du av att bidra till en mycket viktig del i samhällsbygget? Och är du samhällsintresserad och har ett gott omdöme? Då är detta uppdrag helt rätt för dig! På SiS är vi just nu inne i ett förändringsarbete av vår organisation både på övergripande nivå och av förändringar av hur kommunikationsavdelningen arbetar. Med anledning av det behöver vi nu förstärka med ett antal tjänster där vi bland annat söker ytterligare en kommunikationsstrateg. I dina arbetsuppgifter ingår att du planerar för och driver utvecklingsarbete inom kommunikation. Du följer upp och utvärderar resultat av kommunikationsinsatser och säkerställer att dessa följer och lever upp till uppsatta mål och strategier. Du jobbar tätt tillsammans med dina kollegor på avdelningen som har olika funktioner kommunikationsområdet. Du deltar även det operativa arbetet med innehåll och budskap, men även med utveckling av kommunikationskanaler och strategier. Uppdraget innebär också att medverka i olika utvecklingsprojekt och ge stöd i kommunikationsfrågor. Din närmaste chef är kommunikationsdirektören som ingår i myndighetens ledning.

Kvalifikationer

Du ska ha: • Akademisk utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap, eller annan relevant utbildning • Minst fem års erfarenhet av strategiskt kommunikationsarbete inom myndighet • Dokumenterad erfarenhet av att ha jobbat med kommunikation kopplad till verksamhetsutveckling och organisationsförändring. Det är meriterande om du har: • Erfarenhet av kommunikationsarbete inom offentlig sektor, med fördel inom förändringsledning/förändringskommunikation. • Kunskap om statlig förvaltning, d.v.s. hur myndigheter styrs av regering och departement Vi söker dig som samarbetar väl med andra och har en mycket god förmåga att bygga kontakter i en stor organisation. Din analytiska förmåga är en tillgång i mätning, analys och strategisk kommunikation. Vidare är du bra att se till helheten och har ett flexibelt förhållningssätt i en föränderlig miljö. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid Tjänsten avser tillsvidareanställning med tillträde snarast möjligt, enligt överenskommelse. SiS tillämpar provanställning om 6 månader

Ansökan

Ansök senast: 2022-01-21 Referensnummer: 2.9.1-7761-2021
Välkommen att söka genom att:

Lön

Löneform:

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt

Kontaktperson
Fackliga företrädare
Åsa Hedin
Kommunikationsdirektör
010-453 40 59
Jenny Kingstedt
ST/OFR
010-453 40 77

Taina Niskala
Saco-S
010-453 40 35

Peter Kvist
Seko
010-453 41 09


Övrigt

Övrigt: I den här rekryteringen kommer intervjuer att ske i slutet av januari. SiS arbetar aktivt mot all form av diskriminering och välkomnar alla sökande. Inför rekryteringsarbetet har Statens institutionsstyrelse tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.